01 augustus – Goslar naar Blankenburg

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kuchen_2 Kuchen_1 Koffie_Weringerode OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jan komt eraan OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jan en Kuchen

Een fietstochtje door de Harz
Toen we gisteren de route voor de komende dagen bekeken, zagen we in de route naar Blankenburg, ons doel voor vandaag, erg veel vet gedrukte pijlen in de route. Dat betekent fors klimmen.
Daarom besloten we om de eerste tien kilometer per trein af te leggen.
Het was warm: vroeg in de ochtend al 27 graden.
Na een eerste kop koffie reden we ongeveer vijf kilometer vals plat. Daarna gingen we de bossen in en begon het klimwerk. Vaak stoppen voor een slok water en weer op adem komen wisselden het pedaalwerk af.
Aan de rand van Blankenburg raakten we even de weg kwijt. Jan reed een stukje terug en riep al vrij snel dat hij de route weer had. Door het weelderige struikgewas, hadden we een routebordje gemist.
Het gevolg van het stoppen was, dat we de berg verder moesten oplopen. de fiets voortduwend, want we hadden geen vaart meer en vanuit stilstand beginnen met een klim, lukt niet.
De Mozartstrasse waar Pension Elisabeth is, was snel gevonden.Gelukkig, want het was intussen 30 graden.
Blankenburg ziet er hier en daar wat verwaarloosd uit. Het is ook erg stil in de straten in het centrum. Morgen gaat de reis verder naar Ballensted.