02 augustus – Blankenburg naar Ballenstedt

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Omdat we wisten dat het vandaag erg heet zou worden, verschenen we vroeg aan het ontbijt bij Pension Elisabeth. De gastheer had een fantastisch lekker buffet klaargezet. De route stond vast: die ging vandaag naar Ballenstedt, ongeveer 30 km verderop. De gastheer gaf ons nog wat tips om onderweg te bekijken. Om half tien was de temperatuur al opgelopen naar 30 graden.

Om de hoek van het pension ging de R1 verder. We moesten meteen in de laagste versnelling de berg op. Het lukte deze keer zonder afstappen. De weg vervolgde over een landweg waar net een tractor overheen kon. Die kwam ons natuurlijk ook tegemoet en Jan en ik doken het graanveld in, met fiets en al. We besloten om pas koffie te drinken in de plaats Gernrode, net iets over de helft van onze dagetappe. Onze gastheer had ons daar gewezen op de Stiftskirche, die zeker een bezoek waard was en op het Koekoeksklokkenmuseum: niet in het Schwarzwald maar in de Harz! Hier staat volgens het Guiness Book of Records de grootste koekoeksklok buiten het Schwarzwald. Nu hebben wij het museum niet bezocht, maar we hebben wel een poosje op het terras doorgebracht, we werden vermaakt door de koekoek die elk kwartier ‘naar buiten kwam’ om de tijd aan te kondigen. Heel vermakelijk.

Vervolgens weer op de pedalen en het was een hele toer om de juiste weg naar de R1 weer te vinden. De weg ging nog steeds op en neer en soms heel steil. Rond drie uur kwamen we in het Schlosshotel in Ballenstedt aan. Je gelooft het of niet: een Van der Valk.

De douche was heerlijk, en nodig. De temperatuur was 37 graden. Fietsen met deze temperatuur was geen feest. Het ging ook erg langzaam vandaag en we moesten veel stoppen om water te drinken en bij te komen. Tot aan het avondeten zijn we op onze kamer blijven uitrusten. Daarna het diner: voor Irma de traditionele schnitsel (we zijn tenslotte bij Van der Valk) en voor Jan een gebraden ree met Knödel (we zijn tenslotte in de Harz).

Morgen wordt de temperatuur weer hoog volgens de weerberichten. Daarom maar geen 60 km ritje. Het is ons niet gelukt om een onderkomen op circa 30 km afstand te vinden. Morgenvroeg nog maar eens goed nadenken hoe het eruit gaat zien. Een treinstation is hier niet dus we doen het morgen op eigen kracht.

Temperatuur: 37 graden. Afstand: 30 km: genoeg voor deze hete dag!