06 augustus – van Dessau naar Lutherstadt Wittenberg

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Debierbrouwerij Brouwselvanhethuis LunchvanFeinbackerei Worlitz OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat we om half acht, met stijve lichamen van de keiharde bedden, zijn opgestaan gingen we ontbijten in de grote ontbijtzaal van de jeugdherberg..Bij het opladen van de tassen op de fietsen had Irma een gesprek met een Duitse fietser die interesse had in de fiets. Hij kende Koga: goede fietsen! Een paar dagen eerder ontmoetten weeen Duitse fietser, die zelf enthousiast eigenaar van een Koga was. “Das beste Fahrad”. Er ligt nog een markt open voor de Nederlandse fietsfabriek Koga Miyata.

Vandaag gaat de rit van Dessau naar Lutherstadt Wittenberg. Dit is de plaats waar Luther is getrouwd. Maar eerst gaat het via de Elberadweg, een fietspad dat in verband met de recente overstromingen pas sinds kort weer berrijdbaar is. De ochtend begint met 25 graden maar al snel stijgt de temperatuur aan tot 31 graden. Het is benauwd en vochtig. Onderweg durven we nauwelijks te stoppen omdat, zoals ik het noem, de muggen elkaar vertellen dat ‘Restaurant de Boer’ is geopend. We ziten dan ook onder de muggenbeten (Zweden was er niets bij).

We kwamen langs het plaatsje Wörlitz. Irma dacht dat het slechts een slot was, maar het bleek een dorpje zoals Lage Vuursche te zijn. Niet met pannekoekenrestaurants, maar met allerlei andere restaurants en bakkers die allemaal heerlijke dingen bakten.

Tien kilometer verderop steken we met en klein veer de rivier (Elbe) over bij de plaats Coswig. Dat veer is bijzonder omdat het uitsluitend de stroming van de rivier gebruikt om over te steken, en motor komt er niet aan te pas. Het ging ook wel langzaam. Maar dat was niet erg. Net toen wij op het veer stonden te wachten regende het. Onder de bomen en een afdakje konden wij droog staan. Eigenlijk was het regentje wel lekker. Maar toen het droog was werd het wat benauwd. De temperatuur liep op naar 34 graden.

Na ruim 42 km bereiken we ons doel: hotel Brauhaus midden in het centrum van Lutherstadt Wittenberg. Voor het eerst zijn we in en plaats waar het op de terrasjes gezellig druk is. Na en smakelijke Indiase maaltijd zijn we terug in het hotel voor de koffie. Morgen hebben we hier een rustdag en dat is maar goed ook, want er wordt weer zwaar onweer voorspeld.