08 augustus – van Lutherstadt Wittenberg naar Potsdam

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

DSC_0982

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De rit van Lutherstadt Wittenberg naar Potsdam is goed verlopen, maar vanmorgen toen we op het station kwamen, leek het er niet op dat ons plannetje voor vandaag zou uitkomen. De trein die wij wilden hebben om zodoende de etappe die voor vandaag was gepland te kunnen fietsen, bleek niet te gaan. De reden waarom was duister. De volgende trein naar Jüterbog, 38 km verderop, was twee uur later gepland. Bij navraag werd ons verteld dat die trein waarschijnlijk wel zou gaan. Tja, wat doen we? We besloten de gok te wagen en twee uur te wachten omdat de afstand Wittenberg – Potsdam echt niet gehaald zou kunnen worden. De tijd die we moesten wachten hebben we doorgebracht met terugrijden naar Wittenberg en bij de bakker broodjes voor onderweg gekocht. Bij terugkomst op het station werd bevestigd dat de trein van 13.26 uur naar Jütebog zou rijden. En dat was ook zo! 

De treinreis verliep voorspoedig en het fietstochtje naar Potsdam was prachtig. We zijn met een veerpont de Templinsee overgestoken en daarna langs het water en door bossen naar deze stad gefietst. Zeer de moeite waard.

Per fiets arriveerden we rond half zes in Hotel Am Grossen Waisenhaus in Potsdam. De fietsen konden in een afgesloten berging en wij konden even bijkomen van deze dag. We zijn in een grote stad en dat merk je aan alles. Het verkeer is hier druk, overal hoor je sirenes, er zijn veel mensen op straat, de terrassen zitten vol.

Na een douche zijn we lopend de stad in gegaan. Na een hapje te hebben gegeten hebben we de stad heel kort bekeken en nog een paar avondfoto’s gemaakt. Morgen hebben we nog wel wat extra tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. En dan trappen we verder.