10 Augustus – Mariestad, trein en zon

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Toen wij vanmorgen opstonden, regende het licht. Daarom besloten we het eerste stuk van Lidköping naar Mariestad per trein af te leggen. We hadden gezien dat het regionale bus- en treinvervoer, gerund door Arriva, ook fietsen mee neemt mist er voldoende plaats in. Na een laatste koffie met een vanillebol voor Irma en een chocolade muffin voor mij, gingen we om elf uur met de trein naar Hällekiss, een ritje van 20km. Daarmee werden ook enkele behoorlijke klimmetjes vermeden. In ruil voor het bedienen van de defecte elechtrische deur van de WC in de trein, hoefde ik niets voor de fietsen te betalen. In Hällekiss was het droog geworden en onder steeds mooier weer vervolgden we onze weg door de bossen langs het Vänermeer naar Mariestad. Deze plaats ligt aan het meer en de jeugdherberg, ditmaal met weinig faciliteiten, ligt tegenover de jachthaven.
Langs de kade allemaal snackbars en restaurants. Net Volendam zullen we maar zeggen. Deze dag hebben we 34,19km per fiets afgelegd in een tijd van 2uur18minuten en met een gemiddelde snelheid van 14,4km/h
Na het genot van wederom een platservice met vlees en frites, hebben we nog een tijdje in de zon op de kade van de jachthaven gezeten en de route van morgen bekeken. Het traject van Mariestad naar Karlsborg is met 67km aan de lange kant.

Met de wetenschap dat de bus, mits er plaats is, ook fietsen vervoert hebben we ontdekt dat we de afstand met 17 km kunnen inkorten als we met de bus naar Töreboda gaan. Deze plaats ligt op de oorspronkelijk geplande route, dus die kunnen we volgens plan vervolgen. Er is echter maar een vertrektijd morgen die in aanmerking komt willen we voor donker op onze bestemming aankomen. We kruisen dan ook de vingers dat de bus van 10.45uur onze beide fietsen mee kan nemen. We hebben geen ‘plan B’, dus als dit niet lukt zullen we toch nog het hele stuk moeten fietsen.