11 augustus – een fietstocht in Berlijn

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Café Ost West Bernauerstrasse Jan voor de muur OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag staat fietsen op de planning. Met en tweeledig doel. Eerst om de route naar het Hauptbahnhof te verkennen, zodat we dinsdag in alle vroegte niet verkeerd fietsen en kostbare tijd verliezen. En dan om de fietsroute langs de Berlijnse muur te volgen. De verkenning van de route naar het station heeft belangrijke inzichten opgeleverd; we weten nu dat het bereken van het juiste perron met de overvolle liften de nodige tijd vergt. En ook, hoe makkelijk het is ook verkeerd te fietsen.

Vanaf het station hebben we de Berliner Mauerweg opgepakt in noordelijke richting tot aan de Böse Brücke aan de Bornholmstrasse, en van de doorlaat punten die de Oostberlijners op 9 november 1989 gebruikten om het vrije westen te bereiken. Met name langs de Bernauerrstrasse zijn indrukwekkende monumenten en gedenkplaatsen ingericht die en overzicht geven van de loop en de situatie rond de Berlijnse muur.

Bij Café Ost-West was het tijd voor een stop voor koffie met heerlijke verse amandelkuchen. Ons volgende doel was om via de Schönhauerallee de zuidelijkste punt van de route te bereiken, maar dat bleek niet zo gemakkelijk te vinden. Bovendien was het al ver in de middag en daarom besloten we via de Potsdammerplatz terug te keren naar het hotel. Al met al hebben we vandaag ruim 29km door Oost- en Westberlijn gefietst.