12 augustus – een vaartocht langs de Spree

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Spreekrone

Jan Belvedere

Slot Charlottenburg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


We werden vanmorgen door de zon gewekt. Een mooi begin van de dag. Gisteravond na het maken van een paar avondfoto’s hadden we besloten om vanochtend een bezoek te brengen aan Schloss Charlottenburg en met de boot over de Spree naar de Friedrichstrasse te gaan om vandaar uit te voet naar het Natuurkundig museum te gaan. Het tochtje met de S baan naar WestKreuz, nabij het slot, verliep vlekkeloos in een paar minuten. Schloss Charlottenberg is een verrassend paleis, het heeft iets betoverends: het is er groen en het staat vol schitterende gebouwen uit de 19e eeuw. Ondanks de splitsing van de stad heeft het paleis zijn historische karakter behouden. Momenteel wordt een deel ervan gerestaureerd. Wij hebben vooral de tuinen, het belvedere en het slotpark bekeken. Het was heerlijk weer om te wandelen.
De kleine orangerie bood gelegenheid voor een kop koffie.
Het slot ligt aan de rivier de Spree en niet ver buiten de tuinen is een aanlegsteiger voor de boot die bezoekers in 45 minuten naar het hart van de stad brengt. Het was een ontspannen manier van vervoer die je een goede indruk geeft van de oude en de nieuwe gebouwen in de stad.
Eenmaal aangekomen in de Friedrichstrasse besloten we te voet naar het Natuurkundig museum te wandelen: een goed halfuur lopen vanaf de aanlegsteiger. Helaas hadden we pech: het museum is op maandag gesloten.
Intussen was het al ver in de middag. Op het Hauptbahnhof hebben we een kleine middagpauze gehouden, waarna we in de S Bahn zijn gestapt, die ons weer naar Savigny Platz bracht, dichtbij ons hotel.
Het diner van vanavond bestond uit een hapje Chinees. De eigenaar van de zaak was verrast dat wij de Chinese naam van de gerechten wisten te noemen en hem voor de tweede keer met een bezoekje verrasten. Op de menukaart waren de gerechten in het Duits vertaald. Het eten was lekker.

Voor ons zit het er op. De fietstocht naar Berlijn is volbracht, Berlijn is uitgekamd: zowel te voet als per fiets. Alles wat we niet hebben gezien is voor een volgende keer. Het is mooi geweest. Inmiddels is het gaan regenen.

Om zes uur morgenochtend fietsen we naar de trein die ons met een overstap naar Woerden brengt. En dan fietsen we in een klein uurtje naar huis.

[printme]