13 Augustus – Bus en fiets

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Stipt om 10.50 stond Marianna van Lanstrafiken klaar om ons met bus 704 naar Hallsberg te brengen, vanwaar we onze tocht per fiets naar Örebro zouden vervolgen. Ditmaal werden de fietsen achter op de bus gehangen en niet onderin geladen. En dat maakte deze foto mogelijk. Het weer was mooi, lekker zonnetje, niet teveel klimwerk zodat we vroeg in de middag aankwamen in Örebro, de zesde stad van Zweden. De jeugdherberg is deels herberg en deels hotel, wij hebben een fijne kamer op de vijfde verdieping die van alle comfort is voorzien. 

Na ons te hebben geïnstalleerd hebben we voor het eten een kort wandelingetje door het centrum gemaakt. We keken onze ogen uit! Voor het eerst in een grote stad in Zweden! De huizen zijn veel groter en je hoort de sirenes van politie en ambulance. In de heerlijke middagzon wandelden we om het slot, dat alleen in het weekend te bezichtigen is en zetten koers naar opnieuw een Thais restaurant om de hoek van de de jeugdherberg. Na een fijne maaltijd terug naar onze kamer en een was gedraaid in de wasmachine van het Vandrarhem (jeugdherberg).

Vandaag hebben we een afstand van 30,9 km gefietst. Daar deden we 2uur19minuten over bij een gemiddelde snelheid van 13,3km/h (we waren lui). De teller voor de totaal per fiets afgelegde afstand staat nu op 331km.