14 Augustus – Örebro, wandelen en fotograferen

Rustdag in Örebro!

Met recht rust. Vanmorgen na het ontbijt hebben we op ons gemak bepaald hoe we de dag gingen invullen. Ons vandrarhem ligt in de stad. Het was vanzelfsprekend dat we de stad gingen verkennen. Eerst op zoek naar het turistbyro om uit te vinden of er vervoer is tussen Arboga (ons reisdoel voor morgen) en Eskilstuna (ons reisdoel voor overmorgen). De fietsafstand voor deze route is ongeveer 70 km, waar Irma wel een beetje tegen op ziet. Fietsen met bagage is best zwaar. Een klein stukje met de bus of trein zou wel helpen. Onze zoektocht naar het turistbyro duurde wat langer, omdat de bewegwijzering in de stad wat te wensen overliet.  We hebben het wel gevonden, maar ze konden ons niet anders vertellen dan dat de trein en de bus op die route geen fietsen meeneemt. Nou, dat weten we dan. We hebben wat gefotografeerd, koffie gedronken, lekkere koek gegeten en toen zijn we lopend naar de ‘svampen’ (paddenstoel) gegaan. De paddenstoel is een watertoren uit 1957. Je kunt naar binnen en naar boven, via een trap met 300 treden of met de snellift. Het uitzicht was fraai over Örebro en omgeving.

Na de wandeling terug hebben we wat uitgerust op onze kamer. Jan heeft de fietsroutes voor de komende twee dagen nog eens goed onder de loep genomen en met name de route Arboga  –  Eskilstuna wat weten te bekorten en  in zijn GPS geladen. We besloten om vanavond opnieuw bij de Thai te eten, want dat was gisteren goed bevallen.

Het was een heerlijke zomeravond die ons uitnodigde om met camera’s de stad door te wandelen en onze geleerde kunsten van de cursus nachtfotografie in praktijk te brengen. Wel lastig zonder statief. Rond tien uur waren we weer binnen. Morgenochtend pakken we alles weer in onze fietstassen en fietsen we naar Arboga. Nog drie flinke trajecten te gaan voordat we Stockholm bereiken.