14 Oktober: Villafranca – Mantua

Dag 2 – Verona – Mantua
43,7 km, 20C
.
Het ontbijt vanmorgen in Casa Maddalena was geweldig.Overheerlijke croissants, broodjes, fris fruit (volgens mij uit eigen boomgaard) en taartjes. Om kwart over tien stapten we op de pedalen. Op weg naar Mantova.Het ging allemaal niet in een keer goed. Omdat we ons routekaartje kwijtgeraakt waren, moesten we op de gewone kaart en de GPS fietsen. De route op de GPS was niet heel precies ingevoerd en het beeld op het apparaat was ook niet zo duidelijk. In een koffietentje in Quaderni waar we de ochtend koffiestop maakten, heeft Jan de weg gevraagd. De hele familie van de eigenaar van de koffietent bemoeide zich met ons  en zo werd de beste weg per fiets naar Mantova uitgelegd. Tot drie keer toe wensten ze ons een hele goede fietsreis. Kennelijk is het niet alledaags om fietsers op de koffie te krijgen. Vol goede raad trapten we verder. In Mantova aangekomen herinnerde ik me dat het volgende overnachtingsadres, een Agriturismo B&B, aan de noordkant van de stad lag. Toen we dichtbij de stad waren zijn we aan de oever van de rivier Mincio daarom eerst de route gaan opzoeken. Het bleek dat we al iets te ver waren doorgereden en moesten weer terug. We werden allerhartelijkst ontvangen in Agriturismo San Girolamo in het stadsdeel Citadella di Mantova.Het is een prachtige estate, fruitbomen en grasland is wat we hier zien.
Nadat we onze spullen in onze kamer hadden gebracht zijn we op de fiets naar het historische centrum gegaan. We hebben gefotografeerd, parken, paleizen, pleinen en de basiliek bekeken en op de terugweg naar San Girolamo hebben we een pizza gegeten.
Morgen fietsen we naar Ostiglia, waar we net een plekje in een klein hotel hebben gevonden. De oorspronkelijk thuis door ons gevonden Agriturismo B&B bleek geen plaats meer te hebben.

Het standbeeld van Vergilius in Mantua

De fontein bij het standbeeld van Virgilius

 

Jan zoekt contact...
Koepel van de Basiliek van St. Barbara in Mantua
Ondergaande zon in Mantua
Klaar voor vertrek in Mantua