15 Augustus – Arboga, heuvel(tje) op, heuvel(tje) af

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Een heerlijke dag!

Bij ons vertrek uit Örebro vergezelde de zon ons en hij bleef tot in Arboga bij ons. Vandaag was de temperatuur voor het eerst boven de 20 graden, wat heel lekker was. Ons tochtje van Örebro naar Arboga verliep vlekkeloos. Er waren zoals gebruikelijk onderweg wel de nodige fikse klimmetjes. Soms wat langer en geleidelijk en soms kort en pittig. We hebben veel tijd genomen om onderweg te rusten en wat om ons heen te kijken. Allemaal erg relaxed! Zo stopten we voor een kop koffie in Glanshammar, ongeveer 15 km buiten Örebro.

Jan had vanaf de fiets een bijzondere klokkenstoel gezien bij de kerk en liep toen de koffie op was even erheen om een foto te maken. Al snel kwam hij mij halen omdat de kerk erg bijzonder was. Inderdaad!Het interieur van het kerkje was wel heel mooi gedecoreerd. Dit hadden we nergens eerder gezien. Er waren nog fresco’s van de 15e eeuw, die nooit overgeschilderd waren, zo stond op een blaadje te lezen. Ongelooflijk hoe goed alles in tact was gebleven. Zie de foto!

Bij een restaurantje (gewoon bij een woonhuis van een man met een fel hondje in de tuin) hebben we nog wat gedronken en onze meegebrachte Wasa knäckebrod, opgegeten.Onze volgende stop was op de golfbaan vlak bij Arboga, ons einddoel. Een kleine snack (chocola) en een slok water en toen zijn we naar de eindbestemming gefietst. De waard van deze jeugdherberg is heel aardig. Hij vertelde ons honderduit over de ijzerindustrie in de vorige eeuw in Arboga en verwees ons naar de tourist info voor informatie over het vervolg van onze route. Hij belde om te vragen of we nog konden langskomen en dat ging nog net op het nippertje. De tourist info sloot al om vier uur. Wij waren er een kwartier voor sluiting. We weten nu dat we de rest van het traject geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer. Dat was eigenlijk wel een wens van mij, zeker voor de rit Eskilstuna Mariefred, omdat die route erg lang is. Fietsen met bagage en klimmen en dalen is vermoeiend, zeker nu het einddoel in zicht is. Maar het is in deze provincie verboden om fietsen op de trein en in de bus mee te nemen. We hebben de route voor morgen iets ingekort. Voor vrijdag kijken we morgen verder.

Vandaag was de fietsscore: 43,7km, 3uur8minuten, gemiddelde snelheid 13,8km/h.