19 Oktober: Ravenna naar Argenta

San Pietro in Vincoli – Argenta
We hebben hartelijk afscheid genomen van de familie van Agriturismo La Spagnera in San Pietro in Vincoli, waar we drie nachten zijn geweest en zijn op de pedalen gestapt naar Ravenna.Vandaag hadden we een handige route gevonden, die helemaal langs een rivier ging en waar nauwelijks autoverkeer was. Je ontdekt altijd pas op de laatste dag de meest handige routes. We zouden een klein stukje met de trein afleggen en moesten daarom in Ravenna naar het station. Ook dat verliep vlekkeloos en we toerden in één keer recht op het station aan. Nadat Jan de kaartjes bij het loket had gekocht, zijn we aan de overkant van het station koffie gaan drinken. Daarna met de fietsen de trap af in het station. Er was geen lift aanwezig. Na een half uurtje in een erg moderne dieseltrein te hebben gezeten zijn we weer opgestapt om naar de gisteravond gereserveerde B&B, ook een Agriturismo, te fietsen. Al met al hebben we vandaag 36,15 km met de fiets afgelegd.De benen van Irma waren vandaag niet in zo goede doen, dus het ronddraaien van de wielen ging wat moeizaam. Maar morgen gaat het weer beter.
Ongeveer 5 km voordat we ons overnachtingsadres hadden bereikt, stond er een agent met een fiets langs de weg. Jan was zo handig om hem de weg te vragen. Hij was zeer behulpzaam en bereid om ons de route uit te leggen. Op een gegeven moment zei hij tegen ons ‘een minuutje, alstublieft’. Hij pakte toen een stopbordje uit zijn tas en ging midden op de weg het verkeer tegenhouden. Hij bleek daar te staan om een begrafenisstoet vrije doorgang te geven. Toen hij dat gedaan had, kwam hij weer terug om zijn verhaal met ons af te maken. Maar daar bleef het niet bij: hij begeleidde ons naar de juiste route. Net voordat we een kanaal moesten oversteken, nam hij afscheid. Het kon vanaf dat moment niet meer fout gaan. Geweldig.
Aangekomen op ons overnachtingsadres bleek dat het restaurant bij deze Agriturismo gesloten was. De eigenaar bracht ons naar onze kamer voor de komende nacht en bood aan ons straks even met de auto naar Argenta te brengen, waar we kunnen gaan eten.
We worden verwend.
Morgen naar Ferrara, waar we een B&B in hartje centrum hebben gerserveerd. Dit omdat nu het vakantieseizoen voorbij is, de logies bij de boer vaak gesloten zijn en/of er geen maaltijden meer worden geserveerd. Nu zijn dus weer op de weg terug naar het noorden. De zon is vertrokken en er is intussen een dichte bewolking komen opzetten. De temperatuur is vandaag hoog: 24 graden. We zijn benieuwd wat morgen ons brengt.