2021 – Fietserspad deel 2 Nijmegen – Pieterburen

Dit jaar maken we het Fietserspad(*) af door van Nijmegen naar Pieterburen te fietsen.

(* uit de gids van Pol van Mill, Keesjan den Herik en Alphons van Winden)

19 augustus (Donderdag) van Nijmegen naar Millingen aan de Rijn

Vandaag beginnen we aan onze zomerfietstocht 2021. We pakken het Fietserpad op waar we hem vorig jaar hebben verlaten. Toen fietsten we vanaf Millingen aan de Rijn langs de Rijnfietsroute terug naar huis in Lopik.
Vanochtend vertrokken we vanuit huis naar het station in Sittard om vervolgens met de trein naaar Nijmegen te reizen. Dat is het meest dichtbij gelegen punt waar we het Fietserpad vorig jaar hebben verlaten.
Het was een druilerige dag: grijze lucht, motregen en soms weer droog. Daarbij waaide het ook wat ons soms wel lekker vooruit duwde. We fietsten gezellig langs de Waalkade in Nijmegen de Ooijpolder in. Een prachtig natuurgebied langs de Waal. Kleurrijke bloemakkers, wilde paarden en troepen ganzen kenmerkten onze rit naar Kekerdom waar we vorig jaar bij de Waard van Kekerdom hebben overnacht. Het restaurant was niet open, anders hadden we er een kopje koffie gedronken.
Naar Millingen aan de Rijn, naar onze gereserveerde B&B Millingen, was niet ver meer. De rit ging over zand/grindpaden langs de rivier door het natuurgebied de Millingerwaard dat deel uitmaakt van de Gelderse Poort (Natura 2000).
Rond half vijf kwamen we aan bij de B&B Millingen – een rietgedekte boerderij uit de laat 17e eeuw – bij onze gastvrouw/-heer Jenny en Steven. We werden hartelijk ontvangen met thee, chocolade en koekjes en ontmoetten de andere gasten die het Pieterpad wandelen.
Daarna zijn we bij de Chinees een hapje gaan eten. Bij terugkomst waren er nog twee gasten aan de keukentafel aangeschoven. Deze twee mensen uit de Alblasserwaard fietsen in de omgeving. Na nog een kop thee vertrokken we naar onze kamer de ‘suite onder het riet’ om aan ons blog te werken. En lekker te gaan slapen.

[FinalTilesGallery id=’1′]

20 augustus (Vrijdag) van Millingen aan de Rijn naar Aalten

Dag 2 begint na een rijk ontbijt in B&B Millingen. Ondanks onze wens om een klein ontbijt te serveren was er veel te veel lekkers. Huisgemaakte fruitcreaties en streekproducten van omliggende boeren.
In Millingen staken we de Rijn over: niet voor het eerst met dit pontje want toen we vorig jaar vanuit het zuiden over het Fietserpad naar huis in Lopik fietsten namen we dit pontje ook. Aan de overkant gingen we nu rechtsaf richting Elten. Wat een afwisselende fietstocht hebben we vandaag gehad: langs de Rijn, door het bos langs Kasteel Huis Bergh in ’s Heerenberg, over mooie brede aleeën en soms af en toe een stukje onverhard. Langzaam reden we het coulisselandschap van de Achterhoek binnen.
Rond half vijf fietsten we het erf van B&B De Kapelle in het buitengebied van Aalten op. Ook hier een heel hartelijk ontvangst door de eigenaresse, die zo bleek, nog maar een maand bezig is met drie B&B kamers in een bijgebouw bij haar woning.
Morgen gaan we richting Eibergen.

[FinalTilesGallery id=’2′]

21 augustus (Zaterdag) van Aalten naar Eibergen