21 Oktober: Ferrara – Finel del Turco (Rovigo)

Ferrara – Finel del Turco (Rovigo)
Na de regen van gisteren, schijnt vandaag de zon weer volop. Maar, het waait ook hard: 25 km per uur!
We vertrokken rond een uur of tien uit onze bed & breakfast uit het centrum van de stad. Het was geweldig leuk om een dagje in de stad te zijn. Ons overnachtingsadres lag schuin tegenover de kathedraal en vrijwel naast Palazzo Estense: de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Ferrara. Eten konden we gisteravond gewoon om de hoek van onze B&B. Daar was van alles: een voorgerecht van rauwe ham en verschillende kaassoorten en daarna pasta, gemengde salade en koffie toe.
Na het eten zijn we met de camera nog even langs de verlichte objecten gewandeld om wat platen te schieten. Enkele resultaten staan op deze site.
Onze route voerde vandaag naar Rovigo (omgeving), dat tussen Padua, ons doel voor morgen, en Ferrara in ligt. Aan het begin ging het allemaal prima, ondanks de harde wind. Maar, op een gegeven moment kwamen we bij de rivier de Po en voerde onze route ongeveer 20 km langs de rivier, over de dijk. Net de Lekdijk thuis, maar dan de Podijk! Irma ging steeds langzamer rijden en zakte op een gegeven moment onder de 10 km (8 – 9 km) wat ze heeft volgehouden tot ze bij de volgende Agriturismo was.Jammer voor Jan die telkens moest inhouden. Vooruitrijden en verderop wachten, vond hij geen optie: ten eerste vanwege de traumatische ervaring van vooruitrijden in oktober 2010 en anderzijds omdat wachten hem te veel afkoeling zou bezorgen. De temperatuur was vandaag zo’n 14 graden, maar door de harde wind koel je snel af.
Na aankomst zijn we eerst een poosje op onze kamer gebleven om bij te komen en een warme douche te nemen (Irma, want ze had het heel koud gekregen). Daarna zijn we gaan wandelen om even de omgeving te bekijken. Veel landbouwgrond, het dorp stelt niet veel voor.
Het onderkomen op Agriturismo Millefiori (duizend bloemen) is weer helemaal top. De eigenaar kookte vanavond voor ons een fantastisch drie-gangen menu.
Morgen om 09.00 uur staat het ontbijt klaar en daarna  vertrekken wij richting Padua.
De onderkomens in Padua en ook in Verona, waar we zondagnacht en maandagnacht verblijven, zijn geregeld. Een hele zorg minder en we hadden vandaag mooi tijd om dat even uit te zoeken. In Padua gaan we weer in het centrum overnachten. In Verona bij een boer, op nog geen twee kilometer van de luchthaven.
Morgen meer, vanuit Padua.