23 October: Padua – Verona

Padua – Villafranca di Verona
Gisteravond na een heerlijke maaltijd in een goed restaurant in Padua konden we het niet laten om nog een paar avondopnames te gaan maken in de stad. Het resultaat ervan is bij de vorige dag te zien.
Vandaag was een dag vol zonneschijn. Weinig wind, lekkere temperatuur. De eigenaar van Town House Diamantini, de bed & breakfast in de stad Padua stuurde ons vanmorgen een sms bericht dat hij niet eerder dan 13.00 uur op Piazza dei Signori zou zijn om onze fietsen, die voor de veiligheid de nacht in zijn winkel hadden doorgebracht, te bevrijden.
Wij hebben toen ons plan voor de dag naar zijn planning aangepast en zijn verder op verkenning door Padua gegaan. Ons doel was de botanische tuin die ongeveer naast San Antonio lag. Voor ons overnachtingsadres op het plein (Piazza dei Signori) was men volop bezig met het opbouwen van tenten en een podium. Een muziekband was aan het sound checken en het begon al gezellig te worden. Ook op het volgende plein, Piazza del Frutti, was men bezig met iets. Wij zijn richting San Antonio gelopen en aangekomen bij de botanische tuinen, besloten we om niet naar binnen te gaan. We zouden maximaal een halfuur daar kunnen zijn, wat niet de moeite was. Daarom weer door de stad terug naar ons plein. Genietend van de zon en een Italiaans ijsje. Er was ook een show van klassieke auto’s. De Italianen maken er dan ook wat van, voor elke auto staat een mooi model en het is vooral de bedoeling om van elke auto plus model een mooie plaat te schieten. Jan heeft die kans natuurlijk niet laten liggen.
Maar enfin, we moesten wel op tijd bij Town House Diamantino zijn. Onze fietsen werden bevrijd en wij hebben de bagage er weer opgeladen voor onze laatste etappe, van Padua naar  Villafranca di Verona. Dat wil zeggen op de fiets naar het station, per trein naar Verona Nuovo en per fiets naar Villafranca.Dat laatste was weer even zoeken. Na een uurtje fietsen bereikten we de vooraf gereserveerde Agriturismo B&B Ai Nuovo Volti. We zijn aardig ontvangen en kregen advies waar we vanavond kunnen gaan eten.Dit overnachtingsadres ligt pal aan de luchthaven waarvandaan we dinsdagmorgen vroeg gaan vertrekken naar Amsterdam. Voor morgen staat er nog een fietstochtje op het programma: Verona. De stad bekijken.