26 juli – van Münster naar Marienfeld

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Van Münster naar Marienfeld

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We ontbeten in de tuin van de jeugdherberg en stapten precies volgens de planning om 09.00 uur op de fiets. De rit vandaag zou ons naar Marienfeld voeren, waar we een volgende onderkomen hadden gereserveerd. Het  koste wat moeite om de R1 route in Munster op te pakken. We zagen al snel het routebordje en op de kaart zagen we dat we in de Warendorferstrasse goed waren. Maar al snel bleek de route niet meer met de gps overeen te komen. We hebben de weg aan de postbode gevraagd. Hij vertelde ons dat we het punt al gepasseerd waren en dat we beter rechtdoor konden rijden naar het kanaal en daar te proberen de route weer op te pakken. Dat vonden wij wat onhandig, waardoor we besloten terug te rijden en te zoeken naar het routebordje. Dat vonden we niet, waardoor we gedaan hebben wat de postbode had geadviseerd. Het ging goed.

Bij Pleistermühle hebben we koffie gedronken en in Warendorf geluncht. Het was al 28 graden. Warm. De route voerde ons door een afwisselend landschap.Graanvelden en bossen wisselden elkaar af. Het was een mooie rustige route over autoluwe wegen en fietspaden.

Om 16.00 uur arriveerden we bij hotel Meier-Westmeyer: op de boerderij.

We ware erg aan een douche toe en even uitrusten. Mariënfeld is een kleine plaats, ontstaan rondom een klooster. Dat klooster is nu een luxe verblijf met restaurant, waar we niet gegeten hebben: dat hebben we in een kleinere lokale gelegenheid gedaan.

We hebben 62 km gefietst. Het weer was van zonnig naar bewolkt en benauwd. In totaal hebben we 5 uur op de fiets gezeten.