29 juli – Van Detmold naar Bad Gandersheim

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

In de trein Kasteel Lippe Kasteel Lippe Het bier smaakt goed

Van Detmold naar Bad Gandersheim

Na de inspannende laatste kilometers van gisteren, constateerden we dat de benen vandaag niet in optima forma verkeerden om de komende beklimmingen met de code ‘>’ te overwinnen en ook dat dit met de trein veel makkelijker gaat. Wellicht door de recente Duitse geschiedenis zijn er meer Noord-Zuid, dan Oost-West verbindingen. De geplande route per trein betekende dus eerst een rit noordwaarts tot bijna in Hannover en vervolgens weer zuidwaarts richting Goslar, over in totaal zo’n 130 kilometer en onderweg vier maal overstappen.

Maar voordat we aan deze reis met de Deutsche Bahn begonnen, hebben we een rondleiding gevolgd door het vorstelijk paleis van Detmold. Dit kasteel, dat nog deels bewoond is door een nazaat van de prinsen van Lippe, was ook het thuis van onze prins Bernhard in zijn jonge jaren waarvan nog een schilderij getuigt. Uit respect voor onze prins moesten alle bezoekers op pantoffels aan en de ingelegde houten vloeren poetsen.

Na dit bezoek, een kop koffie en broodjes voor onderweg, togen we naar het station. De reis verliep verder prima met veel fietsen in de fietscoupé die een keer volgens de strenge conducteur zo vol was dat hij twee fietsers beteuterd op het perron achterliet.

Om een uur of vijf arriveerden we in Bad Ganderstein en vonden al snel ons onderkomen in de privéwoning van de bejaarde Frau Bartsch. Voor het avondeten verwees ze ons naar het honk van de plaatselijke kegelclub waar het eten goed, goedkoop en vooral het bier erg lekker zou zijn. Dat advies hebben we dus ook maar opgevolgd en ons tegoed gedaan aan kipfilet (Irma) en schnitzel met spiegelei en uiteraard pils van König en Apfelschorle voor Irma.