6 Augustus: Alingsas

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Regen, regen, regen..en niet zo’n klein beetje ook. Geheel doorweekt kwamen we rond half vier ’s middags aan bij de jeugdherberg in Alingsas. ’s Morgens, toen het nog droog was hebben we bij een golfbaan koffie gedronken. Tijdens de ergste regen schuilden we onder het dak  van een telefooncentrale. Daar hadden we nog een gezellig praatje met een telecom monteur die daar toevallig voor een reparatie moest zijn. Alles in gebroken Engels natuurlijk (van zijn kant) want wij zijn het Zweeds nou niet echt machtig. Verder hebben we tijdens het schuilen dankbaar verschillende Zweedse bushokjes kunnen inspecteren, maar droger werden we er niet van. Na een rit van 56,57km en een reistijd van 6uur42minuten (gem. snelheid 13,9km/h – niet slecht, gezien de vele pittige klimmetjes) kwamen we aan in het gezellige provinciestadje Alingsas (er staat een rondje boven de tweede a, maar dat teken kan ik niet zo snel op mijn toetsenbord vinden. Omdat de temperatuur met 17 graden best aangenaam was hebben we niet al teveel kou geleden.

We hadden vanuit de jeugdherberg in Mönlycke laten opbellen of de jeugdherberg in Alingsas open zou zijn. Dat werd bevestigd. Toen we nat en koud aankwamen, was er echter niemand aanwezig. We hadden we de code van het deurslot van de hoofdingang gekregen en konden naar binnen, maar de beloofde kamersleutel bleek niet aanwezig. We hebben ons toen maar in de gang  uitgekleed en konden douchen in de gemeenschappelijke douches en ons van droge kleren voorzien. De receptie bleek alleen van 5 tot 8 uur bemensd, maar dit was ons niet verteld. Deze vergetelheid werd met veel excuses en twee warme koppen thee gladgestreken.

Na de thee is Irma aan de slag gegaan met de föhn in een poging om het ergste vocht uit de kleding te krijgen. Na het douchen en wat rusten, hebben we vanavond weer in een pizzeria gegeten. Irma een pittige ravioli en ik een pizza.

We maken ons nu op voor de rit van morgen, ongeveer de zelfde afstand als vandaag, met helaas de zelfde weersvoorspelling. Zweden lijkt het enige land in Europa waar fietsen in de trein worden geweigerd. Dus gaan we morgen nog wel even kijken of, tegen redelijke kosten, een taxibusje ons misschien een stuk op weg kan helpen, zodat we niet de hele afstand opnieuw in de regen  hoeven te fietsen.