7 Augustus – Vara

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Vanwege de weersverwachting: opnieuw regen vanaf elf uur tot eind van de middag, hebben we bij het ontbijt geïnformeerd naar de kosten van fietsvervoer met een taxibusje naar Vara. Omdat op dat moment de zon nog volop scheen, en de prijs van taxivervoer ons aan de hoge kant leek, besloten we het er toch weer op te wagen. Om tien minuten voor negen zaten we op de fiets. Een uur eerder dan voorspeld, begon het weer te regenen en binnen de kortste keren waren broek en schoenen kletsnat. Omdat we nu wel op tijd onze regenjacks hadden aangetrokken, bleef het bovenlijf gelukkig vrij goed droog. In tegenstelling tot gisteren toen we ons eerste ree en de eerste eland zagen (waren we vergeten te vermelden), fietsten we nu niet door bos, maar grotendeels door landbouwgebied met koren en haver. Op een klim na, viel het klimmen gelukkig in vergelijking met gisteren ook we mee. De regen vergezelde ons niet continu en regen en droog weer wisselden elkaar af. Achttien kilometer voor Vara hebben we wat kleine inkopen gedaan en voor de regen geschuild. Het laatste stuk kwam de zon door en kregen onze natte kleren de kans te drogen. We dreigden met droge kleren op de jeugdhereberg aan te komen, echter op de laatste zeshonderd meter begon het weer, en kwamen net niet helemaal droog aan. Gelukkig konden we direct onze kamer met eigen douche en toilet betrekken en gauw onder een hete douche om op te warmen. Onze rit vandaag ging over 54,79km. De gemiddelde snelheid lag hoger dan gisteren met 15,8km/h en de reistijd bedroeg 3 uur 27minuten.

Na wat gerust te hebben, zijn we het plaatsje ingewandeld. Het is veel kleiner, met minder voorzieningen en heeft niet de allure van Alingsas. Onze avondmaaltijd bestond uit kebab met frites in een cafetaria. Na het eten zijn we bij een grote ICA/Kvantum supermarkt wat lunch inkopen voor morgen onderweg gaan inslaan.

Nu zitten we in de keuken van een van de gebouwen van de jeugdherberg dat helemaal voor ons alleen ter beschikking staat. Irma bestudeert op dit moment de Zweedse buienradar en meldt dat het weer voor morgen opnieuw regen voorspelt. Lidköping staat op het programma, een behoorlijk grote plaats aan het Vänern meer waar wel wat te zien valt.