8 Augustus – Lidköping

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Vandaag, zijn we dankzij strategisch schuilen, niet één keer nat geregend. Ook niet terwijl we 6 kilometer voor Lidköping gestopt waren voor koffie in een galerie annex cafeetje en er tijdens ons verblijf daar een stortbui naar beneden kwam. We hadden met het oog op de regen, niet voor de toeristische route gekozen, maar voor de kortste weg. Gelukkig voerde die ook over rustige binnenweggetjes met minder verkeer. Bos hebben vandaag niet gezien, wel landbouwgrond met voornamelijk graan en aardappelen. Onderweg hebben we een jong vosje de weg over zien steken. Ook hebben we kunnen constateren dat  hier in Zweden de windmolens ingang beginnen te vinden.

De statistiek voor vandaag: 37,58 km, gem snelheid 13,60km/h en 2 uur45minuten reistijd.

Rond twee uur kwamen we aan in Lidköping en ons hotel Läckö, genoemd naar het kasteel op het schiereiland hier vlakbij, was snel gevonden. Irma heeft een wasje gedraaid en na een korte rustpauze hebben we een wandeling door het mooie centrum gemaakt. In het na een brand in 1960 herbouwde jachthuisje van Magnus de la Gardie hebben we thee gedronken met een lekker Danish gebakje. Om zes uur konden we mee met de stadswandeling. Die omvatte een uitgebreide rondleiding door het eerdergenoemde jachthuis en de nieuwe en oude stad, waaronder de watertoren van Lidköping. Er was niet gerekend op buitenlanders en hoewel de gids zijn best deed om voor ons een en ander kort in het Engels te herhalen, hebben we van de uitleg niet veel meegekregen. We zijn, omdat het allemaal erg lang duurde en voor ons niet goed te begrijpen, voortijdig uitgestapt.

Net als alle andere avonden konden we genieten van een stralend blauwe lucht die in niets herinnerde aan de regenbuien van de afgelopen dagen. Morgen hebben we een rustdag en gaan we de omgeving verkennen. De weersvooruitzichten voor de komende dagen zijn gelukkig goed.