Air Sanih – Munduk


Zaterdag, 29 augustus 2009

Van: Air Sanih (Yeh Sanik) Naar:S8.2667E115.0546 Munduk
ODO: 914km Dag: 56,25km Avg: 14,20km/h Temp: 34 0C
Max Climb:18% Avg Climb:4% Max Alti: 1164m Tot Alti:7811m

De matras waarop ik sliep, was een beetje zacht en bobbelig en daardoor niet zo goed geslapen. Werd om vijf uur wakker. Om zes uur gedouched, en spullen ingepakt. Om zeven uur naar Ikan Bakar voor het ontbijt. Dit keer voor het eerst pancake met stroop. Daarna op weg. Als eerste passeer ik de Pura Maduwe waar de Nederlandse fietser W.O.J. Nieuwenhuis in bermuda opeen standbeeld zou zijn vereeuwigd. Nieuwenhuis zou in 1904 Bali hebben rondgefietst. Helaas is de Pura op dat moment nog zeker een uur gesloten, waardoor ik mij niet met deze held op de foto kan zetten. Jammer. Mijn doel voor vandaag is een villa in het dorp Rangdu, de berg op. De zeer luxe villa, gelegen in een park met zwembad, ligt echter met USD120 per nacht buiten mijn budget. Daarom fiets ik door naar de volgende bestemming, Muduk 11km verderop. De gids beschrijft de tocht als zeer zwaar. Met name het stuk vanaf de kustplaats Seririt stijgt vrijwel onafgebroken, waardoorik voor het eerst voor enkele stukken naar het kleinste voorblad moet. Met de nodige rustpauzes, onderbroken voor een Mie Kuah en enkele blikjes Sprite/Cola, bereik ik rond het middaguur Munduk. Deze plaats ligt op circa 740m hoogte op de helling van de Gunung Agung. Het is er dan ook een stuk koeler en dat is aangenaam. Mijn plan is om hier twee dagen te blijven. De Gurung Rantna Homestay organiseert workshops Balinees weven en Balinees koken. dat laatste lijkt me wel leuk om mee te maken. Morgen om vier uur ’s middags krijg ik een twee uur durende privéles en mag het zelfgemaakte uiteraard opeten. Ik verheug me er op. Je kunt je ook laten masseren en ik denk dat mijn spieren wel enige ontspanning kunnen gebruiken. Misschien ook iets voor morgen. De trekking door de rijstvelden hier sla ik over, want dat heb ik in Tetebatu al een keer meegemaakt.