Alas – Labuhan Pandan (Lombok)Zondag, 16 augustus 2009

Van: Alas Naar: Labuhan Pandan
ODO: 586km Dag: 40,33km Avg: 18,10km/h Temp: 34 0C
Max Climb:7% Avg Climb:2% Max Alti: 1164m Tot Alti:4772m

Vanmorgen wel vroeg wakker maar wat later opgestaan, want het is maar 24km naar de veerpont en vervolgens 15km naar Gili Lampu bungalows. De weg is goed en vlak en ruim voor 9 uur ben ik bij de pont. Na betaling van 25.000rp kunnen fiets en ik zelf aan boord. De zee is rustig en de prettige overtocht duurt ongeveer drie kwartier, zodat ik rond 10 uur op Lombok aan wal ga. De weg naar Labuhan Pandan is vlak en goed. Al snel passeer ik enkele reuzenbomen (Boabab?). Halverwege maak ik een pauze bij een Warung. Het is warm. Aan de overkant van de weg zie ik een waterpomp. Ik vraag of ik die mag gebruiken om af te spoelen. Dat kan, maar ik wordt verwezen naar de mandi bij een van de woningen. Daar kan ik even onder een flinke straal water wat verkoeling zoeken. Onderweg word ik ingehaald door een vrolijke groep ‘Hells Angels’. Alleen rijden ze niet op Harley Davidons, maar op een soort gekloonde Vespa’s, maar dan van een zeer oude jaargang. Er is zelfs een Vespa met zijspan. De berijders dragen allemaal Nazihelmen, sommige nog getooid met stierenhoorns. Maar het oogt allemaal erg onschuldig. Gili Lampu is een recreatiestrand en omdat het zondag is,is het een drukte van belang. Niet alleen in zee, waar gezwommen wordt en waar enome prauwen voor anker liggen, maar ook op het strand waar stalletjes allerlei snacks verkopen. Ik krijg er een ruime bungalow met een veranda, twee slaapkamers, mandi met douche en westers toilet. Na de siësta neem ik een kijkje op het strand, maar ga nog niet zwemmen. Morgen misschien. Het avondeten bestaat uit Mie Buah, miesoep met groenten, voor ’t eerst stukjes aardappel en tomaat en veel wortelen. De ietwat zoute/gepeperede soep bevalt me op dit moment beter dan de nasi die ik de laatste tijd eet.