Arenas de San Pedro

image

image

62,9km, 3:27, 18,1kmh, 784m, 2%, 18C.
Er hangt sluierbewolking als ik na een ontbijt van een paar tostadas vertrek richting Arenas. Ik fiets langs de voetheuvels van de Gredos, waarvan de besneeuwde toppen goed zijn te zien. Maar door het waterige zonnetje is de bergketen niet erg fotogeniek. Tussen Jarandilla en Arenas blijft de weg klimmen en dalen op of onder de 650m. De laatste 10km gaan door een bos dat door kloven (gargantas) met woeste stroompjes wordt doorsneden. Er zijn ook enkele spectaculaire afdalingen. Aangekomen in Arenas stelt de Tourist Informatie weinig voor. In een kiosk die tevens dienst doet als verkooppunt voor loten en kranten, zijn twee foldertjes beschikbaar. Verder kan men de toerist niet behulpzaam zijn. Slechte zaak voor een plaats die geldt als het centrum voor het Gredos gebied. Dat was in Jarandilla beter geregeld. Gelukkig vind ik snel het hostal “Lumi” en kan mijn intrek nemen. Na het omkleden ga ik naar een internetcafé om mijn mail te controleren en een boeking aan te vragen voor komende zondag in San Lorenzo El Escorial. Dat is nodig want in het weekend schijnen veel Madrilenen deze plaats te bezoeken. Mijn doel is om twee dagen in Arenas te blijven en dan naar Burgohondo te fietsen.