Bali (Kuta) 26 juli

Na een goede vlucht van Singapore naar Bali (kleine twee uur) met fiets en al goed aangekomen bij het hotel Matahari Bungalows. Ook de fiets is goed aangekomen. Mijn ruime kamer met bad is gelegen op de derde etage aan de achterkant van de drukke hoofdstraat van Jl. Legian. Dit is ook de weg naar het strand. Mijn kamer met blakon kijkt uit over een prachtige tuin met inheemse bloemen en planten. Gisteravond toen ik aankwam was het al donker dus toen kon ik nog niet veel zien. Om gelijk maar te acclimatiseren zonder airoc aan geslapen. De temperatuur is met 27 graden aangenaam, maar de luchtvochtigheid is hoog, dus veel zweetdruppels vallen er wel. Een predpaid gsmkaart gekocht om goedkoper te kunnen bellen. Dat gaat hier nogal omslachtig want zowel voor bellen als sms’en moet de simkaart in het Indonesisch geregistreerd worden. Gelukkig werd ik daar door het uiterst vriendelijke personeel van het hotel bij geholpen, ook toen de kaart per ongeluk geblokkeerd raakte. Vanmorgen een wandeling naar ’t strand gemaakt, maar niet gezwommen want ik heb mijn spullen nog maar even ingepakt gelaten. De straat is bezaaid met winkeltjes en het standaard antwoord op alle ‘ hawkers’: tidak terimak kasi (nee, dank u wel) zit er al goed ingestampt en werkt heel effectief. Ik heb nog geen plek met wifi gevonden dus stuur mijn berichten vanuit een internet cafe. Morgen is mijn laatste dag hier en om 15.10 plaatselijke tijd vertrekt de vlucht naar Flores. Helaas lukt het even niet om foto’s te uploaden, dus die volgen later…