Bestemming bereikt! Kuta (Denpasar)


Donderdag, 3 september 2009

Van: Ubud Naar:S8.7152E115.1748 Kuta (Denpasar)
ODO: 1021km Dag: 35,43km Avg: 17,80km/h Temp: 25 0C
Max Climb:12% Avg Climb:3% Max Alti: 1339m Tot Alti:9113m

Als ik rond 5 uur wakker word, realiseer ik me dat het de hele nacht stevig heeft geregend en dat het nog steeds niet droog is. In verband met de veiligheid op de weg onder deze omstandigheden vraag ik me af of het verstandig is de laatste etappe op de fiets af te leggen. Of hiervoor een taxibusje te gebruiken. Aangezien ik nog wat inkopen moet doen wacht ik af hoe het weer zich de komende uren ontwikkelt. Na te voet mijn boodschapen te hebben gedaan en een kop Bali koffie te hebben gedronken, klaar het op. Ik zit nog geen tien minuten op de fiets of het begint weer stevig te regenen. Mijn route voert in een rechte lijn naar het zuiden vanuit Ubud. Links en rechts van de weg heel veel studio’s van beeldend kunstenaars. Schilders, beeldhouwers en maskenmakers voor de de traditionele muziek- en dansvoorstellingen liggen links en rechts van de weg. Als ik Denpasar nader fiets ik langs een kilometerslange straat waar links alleen rechts alleen maar zilversmeden en juweliers. Via een lange en grote boog bereik ik na ruim 1021 km de bestemming van deze fietsreis. Ik check in en vier de goede afloop met een grote fles Bintang bier en een clubsandwich. Mijn fietsdoos is in goede orde bevonden. Resten mij nog een kleine twee dagen voordat de terugreis begint. Hoewel het nog te vroeg is voor een reflectie op de hele tocht, ben ik trots op en dankbaar voor de kwaliteit van mijn fiets die mij geen enkel moment in de steek heeft gelaten. Geen enkele lekke band, in ruim zes weken geen enkele keer lucht hoeven bijpompen. Er heeft zich ook geen enkel mankement voorgedaan met de versnelling of de remmen. Een compliment aan Koga Miyata, Deore XT en Schwalbe.