Bremen – revisited

[osm_map_v3 map_center=”53.07287,8.80959″ zoom=”18″ width=”100%” height=”450″ ]

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt concretiseren we de planning voor de terugreis. Het doel is om op 10 augustus in Lopik aan te komen. Er resten ons nu nog twee fietsdagen. Nadat de route is bepaald en de onderkomens zijn geboekt lopen we in de regen naar het station om alvast te treinkaartjes voor de terugreis te regelen. Dat verloopt vlot en is helemaal naar onze zin! Met korting reizen we 1e klas.

Met de treinkaartjes op zak lopen we terug naar de binnenstad. Daar nemen we koffie, warme wafels (Irma) en Flammkuchen (Jan). We brengen een bezoekje aan een buitensportzaak en schaffen een waterdicht, opvouwbaar dagrugzakje aan, ter vervanging van een oude die inmiddels aan het einde van zijn levensduur is gekomen.

We bezoeken de Dom en de OL vrouwenkerk en maken foto’s. We wandelen terug naar de jeugdherberg en installeren ons in onze nieuwe kamer. Even uitrusten en enkele noodzakelijke dingen doen, waarna we naar de ‘Schnoor’ wandelen, de gezellige oude wijk met smalle, kronkelige steegjes en leuke eetgelegenheden.

We eten heerlijk in het koffie en theehuis, tevens restaurant, in de ‘Schnoor’. Een gedurfd menu van aardappelsoep, gevolgd door ravioli, gevuld met Cantharellen, Parmezaan en gegarneerd met Rucola en verse aardbeien. Heerlijk. Daarna terug naar de jeugdherberg.