Bremen

[osm_map_v3 map_center=”53.0765,8.8165″ zoom=”11″ width=”100%” height=”450″ ]

Een kort verslag vandaag. Het fietsen beperkt zich van het IBIS Budgethotel naar het station in Flensburg. Uiteraard fietsen we eerst de verkeerde kant uit: bergje op. Navraag aan een wandelaar brengt ons weer op de goede weg naar het station. We gaan met de trein van Flensburg via Hamburg naar Bremen. Het is erg vol in de trein tot Hamburg. Daar vindt kennelijk een popfestival plaats gelet op de vele jongeren voorzien van tentjes, slaapmatjes en wat dies meer zij.

In Hamburg moeten we overstappen. Gelukkig vertrekt de trein naar Bremen van het zelfde perron en hoeven we met onze volgepakte fietsen geen gebruik te maken van de liften. De trein naar Bremen is aanmerkelijk leger en er is volop ruimte voor ons en de fietsen.

Rond een uur of drie komen we aan in Bremen en fietsen we naar de jeugdherberg. We worden ondergebracht in een ruime kamer en na het uitpakken en opfrissen is het tijd om de planning voor de terugreis naar Nederland te maken. In een goed gesorteerde boekhandel vinden we de kaarten met fietsroutes die ons van Bremen tot aan de Nederlandse grens zullen brengen.

Omdat we nogal gaar zijn van de lange zit in de trein, besluiten we dichtbij te eten. Dit keer in een Vietnamees restaurant dat in de plaatselijke krant een goede recensie heeft gekregen. Dat klopt, want de gebakken noedels (Irma) en de gestoomde noedels (ik) smaken prima.

We informeren of we een dag extra in de jeugdherberg kunnen blijven om een rustdag te houden. Gelukkig is dat mogelijk, al moeten we wel van kamer verhuizen.

Van deze treinreisdag geen foto’s.