Bützow

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

De afgelopen nacht heeft het flink geregend. Als we na het ontbijt op de fietsen stappen regent het opnieuw. We verlaten ons hotel en zetten koers naar Bützow. We volgen de fietsbordjes, maar na enige tijd komen we tot de conclusie dat we de verkeerde kant opgaan. Dus nogmaals de beschrijvingen goed nagekeken en tot de conclusie gekomen dat we eerst het station moeten vinden om vervolgens de route in de juiste richting op te pakken. Aangekomen bij het station regent het nog steeds. We overwegen de trein te nemen rechtstreeks naar Rostock en de bestemming voor vandaag te laten schieten.

Het enige wat op de ingang van het station lijkt te zijn, is een Döner/Pizza bakkerij. Irma informeert. Een vriendelijke pizzabakker meldt dat er helemaal treinen meer rijden op dit traject. Er gaan wel bussen naar Güstrow die mogelijk fietsen meenemen. Vanuit Güstrow kan de tocht in alle richtingen per trein worden vervolgd.

Inmiddels is het opgehouden met regenen en het is weliswaar zwaar bewolkt, en kiezen we ervoor om met de fiets verder te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. De route voert door bos en over landbouwakkers waar tarwe en graan al zijn geoogst. Stilaan komt de zon door, het wordt 18 graden en de wind is ook geen vijand. De sporen van de jongste ijstijd wel; er moet veel energie worden gestoken in kleine pittige klimmetjes.

Rond  koffietijd stoppen we bij het boekenhotel in Gross Breesen. Het hotel staat tjokvol met boeken en is heel sfeervol ingericht. Tegen inlevering van één eigen boek, mag je er twee uitzoeken. Dat hebben we maar niet gedaan, want het boek dat we bij ons hebben is nog lang niet uit. We drinken koffie met gebak (Stachelbeer met slagroom) en rusten lekker uit van het klimmen.

Dan gaat de tocht weer verder. De grotere plaats Güstrow laten we liggen, de fietsroute voert om het centrum heen. Tussen deze laatste plaats en onze bestemming gaat het langs het Güstrow-Bützowkanaal. Onderweg staat er een bankje voor ons klaar om even een adempauze te nemen.

Vlak voordat het weer hard begint te regenen, bereiken we om vier uur na een rit van 49 kilometer Bützow en nemen intrek in Hotel Am Markt.