Candi Dasa (Bali)

Maandag, 24 augustus 2009

Van: Sedau Naar:S8.5105E115.5712 Candi Dasa
ODO: 740km Dag: 53,77km Avg: 19,60km/h Temp: 30 0C
Max Climb:2% Avg Climb:7% Max Alti: 1164m Tot Alti:5993m

V’óór de wekker om half zeven afgaat, ben ik al wakker en m’n spullen aan het inpakken. Gisteravond tot laat een flauwe actiefilm op TV bekeken, om de 10 minuten film een reclameblok. Al snel zit ik weer op de hoofdweg naar Mataram. Omdat de weg licht daalt, ligt het tempo hoog. Al om 8.40 uur ben ik in Lembar. Dat is veel te vroeg om nog een hele dag door te brengen en dus fiets ik door naar de veerpont. Die staat gepland voor vertrek om 9.25 uur en dat is gunstig, want de overtocht duurt tussen de vier en vijf uur, afhankelijk van het weer. Ik kies een houten bank op een buitendek in de schaduw. Er staat een matige wind, kracht 4Bf met wat schuim op de golven. Af en toe deint het schip en siddert in de golfslag. Toch is het gezien het mooie weer een rustige overtocht. Aangekomen in de kustplaats Padang Bai fiets ik nog 13 kilometer door naar Candi Dasa, een redelijk toeristisch uitgaansoord voor zwemmer, snorkelaars en surfers. Na heyt welkomsdrankje, een kop soep informeer ik of er ansichtkaarten te koop zijn. Voor ’t eerst van alle plaatsen tot nu toe blijkt dat het geval. Ik koop er meteen 20 en zet me aan het schrijven en postzegels likken. Daarna koop ik in een supermarktje een fles bier en wat chips om de lijm weg te spoelen. In de homestay Kelapa Mas, waar ik logeer, is vanavond een Balinese dansvoorstelling. Drie kleine meisjes, waarvan de jongste schat ik maximaal zes jaar oud is, voeren in prachtige goudbrokaten costuums de zeer gestileerde dansfiguren uit. Die drukken voor een deel de angst uit voor kwade geesten en de hoop dat de goden welgezind zullen zijn. Daarna treedt nog een ouder meisje solo op.