16 Oktober: van Ostiglia naar Ravenna

Ostiglia – Ravenna
Van Ostiglia naar Ravenna via Bologna: een flinke afstand … Maar, de trein heeft ons een beetje geholpen. Vanmorgen zijn we uit hotel MezzaTappa in Ostiglia, waar we de enige gasten waren, keurig op de fiets naar Poggio Rusco gereden. Het was heel lekker weer, weinig wind, blauwe lucht en volop zon en niet te warm.
We hadden al bedacht dat we niet volgens ons oorspronkelijke plan, naar Ferrara zouden gaan, maar direct door naar het zuidelijker gelegen Ravenna. Ons doel was om daar iets langer dan een dag te kunnen blijven. In Ravenna is veel te zien en ook de omgeving biedt veel moois. We zouden er twee dagen kunnen blijven als we Ferrara zouden overslaan en vandaag in Ravenna aan zouden komen. De afstand van 150 km was te groot om in een dag op de fiets af te leggen. Daarom zijn we in Poggio Rusco, 15 km vanaf Ostiglia, op de trein gestapt die ons om half vier in Ravenna bracht. Vanmorgen hadden we een B&B bij Agriturismo La Spagnera gereserveerd. Ongeveer 17 km ten zuiden van Ravenna. Het fietstochtje van Ravenna naar Gambellara ging in één keer goed. Onderweg zijn we enkele keren gestopt om op de kaart te kijken en ons te oriënteren.
We werden heel hartelijk ontvangen op de nog werkende boerderij waar ze vee hebben en ook heel veel landbouwgrond.
De eigenaren hebben ook een restaurant in de boerderij, waar we vanavond fantastisch hebben gegeten. Pasta vooraf, daarna een zeer uitgebreide vleesschotel, warm en koud, groente, bruscetta. Morgen maar weer goed fietsen om de caloriën kwijt te raken.