Darfeld


List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data


We hebben heel lekker geslapen na een dagje in de regen te hebben gefietst en een hapje uit de Gut Bürgerliche Küchen van Restaurant Bussmann. Rond tien uur in de ochtend stappen we op de fiets. Niet zo vroeg als anders; het is tenslotte zondag. We fietsen door het gezellige centrum en lang de kerk midden in het stadje waar een heleboel mensen met elkaar in gesprek zijn over de kerkdienst die net afgelopen is: al met al een gemoedelijk tafereel. Net buiten de bebouwde kom worden we verrast door velden vol mais omzoomd met zonnebloemen: zomer! Door de velden fietsen we als eerste naar Stadtlohn. Net voordat we het stadje binnenfietsen zien we een grote kapel langs de weg. We stappen even af om te kijken: het is een kapel ter nagedachtenis aan de gevallenen van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. We drinken koffie op een terras in het centrum en vervolgen onze fietstocht langs riviertje De Berkel, waar we ook een aanduiding zien naar een voormalige Joodse begraafplaats, waar we ook even kijken. Er is nog een gedenksteen te zien op de plaats waar voorheen een Joodse begraafplaats was: sinds 1973 is er in Stadtlohn een nieuwe begraafplaats.

Na Stadtlohn komen we voorlopig geen dorpen of plaatsen van betekenis meer tegen. We lunchen met wat we bij ons hebben: kaas van de boerderij uit Polsbroek en biscuitjes en we drinken Magnesium Verla. Vlak voor Darfeld is nog een gedenkplaats aan een vroeger klooster van een Franse Zisterziense Orde die  via België naar Darfeld is gekomen en door Napoleon is verdreven.

Opmerkelijke plekken tijdens deze fietsdag. Rond vier uur komen we aan in het hotel van de familie Feldkamp in Darfeld. Darfeld is een kleine plaats. Morgen is ons reisdoel Münster. Het fietsritje is amper 40 kilometer en we verwachten dan ook rond het middaguur al in de Jeugdherberg aan de Aasee aan te komen en de middag en avond in deze gezellige stad door te brengen.