De voorbereiding

Vandaag kreeg ik van de reisorganisatie Asian Way of Life (AWOL) de boekingsdocumenten voor mijn fietsreis naar de Indonesische eilanden Flores, Sumbawa, Lombok en Bali. Sinds mijn allereerste buitenlandse fietsvakantie in 1997 in Maleisië, geboekt via Vlieg en Fiets, voelde ik altijd de behoefte om nog eens terug te keren naar Azië.

Aanvankelijk ging mijn voorkeur uit naar Zuid-Korea, ook een bestemming van AWOL. Maar na lezing van reiservaringen op het Internet, kwam ik tot de conclusie dat onder meer het taalprobleem een te grote barrière zou vormen.

Nu heeft AWOL een fietsreis Bali – Lombok eventueel aangevuld met Sumbawa in het programma. Maar ik hou er om de een of andere reden niet van om ‘rondjes’ te fietsen. Daarom heb ik AWOL gevraagd de basisreis uit te breiden met Flores.

Het doel is nu om na aankomst op Bali, na een paar dagen om te acclimatiseren, vrijwel direct door te vliegen naar Maumere op het eiland Flores. En om van daar uit terug te fietsen naar Bali.

Voor de hele reis trek ik ruim zes weken uit in de periode van eind juli tot begin september 2009.