Domstad Worms – Domstad Mainz

[osm_map_v3 map_center=”49.988,8.283″ zoom=”14″ width=”100%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ control=”fullscreen,scaleline”]

We staan vandaag iets later op omdat de rit naar Mainz minder is dan 60 kilometer. De jeugdherberg in Worms heeft voor ons een kamer in de jeugdherberg in Mainz geboekt, zodat we van een overnachtingsplek verzekerd zijn. Na het verlaten van Worms fietsen we langs de dijk die het land beschermt voor overstromingen van de Rijn. Van die rivier krijgen we vandaag niet zo heel veel te zien. Het is nog steeds droog en lekker warm, maar de hemel trekt dicht en we voelen dat er mogelijk een weersverandering op komst is.

We drinken koffie in een leuk café in Rheindürkheim en genieten een uitgebreide lunch in een watersportrestaurant aan de Eicher See, een inham in de Rijn. Zoetjes aan bereiken we de echte wijndorpjes waar de Riesling vandaan komt en waar de feesten voor de komende oogst al op plakaten worden aangekondigd. Rond half vijf bereiken we na een finke klim onze jeugdherberg. Gezien het tijdstip van aankomst besluiten we ook in de jeugdherberg het avondeten te genieten.