Duinen, duinen, duinen…en zon

Na een heerlijke nacht, wat later opgestaan en een heerlijk ontbijtbuffet, gaan we om 10.00 uur op pad. Het is fris en Jan heeft daarom twee paar sokken en vier lagen kleding onder zijn windjack aangetrokken.

Vanuit Egmond aan Zee staan vandaag weer veel duinen op het programma. Eerst door de duinen van het provinciale watereidingbedrijf Noord-Holland. Anngezien het mooi weer is, zijn er veel wandelaars en vooral veel mountainbikers op pad. De het landschap is er mooi, afwisselend en we zien Schotse Hooglanders op ons pad.

Na het verlaten van dit Noord-Hollands duingebied stoppen we in Velsen bij de gezellige horecagelegenheid ‘De Smaeckkamer’ voor koffie met vers appelgebak (voor Jan uiteraard met slagroom). Dan steken we met de pont het Noordzeekanaal over en laten de rokende koeltorens van Tata Steel achter ons.

Nu doorkruisen we de Kennemerduinen. Dit landschap is veel opener, met zandverstuivingen en vennetjes. Tot ons geluk kruisen twee maal twee jonge reeën ons pad. Wat mooi om te zien.

Na de Kennemerduinen zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen aan de beurt. Het is nog steeds mooi en zonnig weer en zijn er veel dagjesmensen erop uitgetrokken. Wij zijn de enige vakantiefietsers met bagage die onderweg zijn. Verder zien we vooral mountain bikers en groepjes racefietsers.

Rond vier uur arriveren we in Noordwijk waar we de nacht in een Jeudherberg hebben geboekt. We hebben er dan ruim 60 kilometer op zitten.

Morgen is ons doel Hoek van Holland. We blijven duimen voor droog weer. De weersverwachting is wat dat betreft spannend.