Faaborg

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Het oorspronkelijke plan was om vandaag met de trein van Kopenhagen naar Odense te reizen en van daar te fietsen naar een B&B dichtbij de veerpont die ons morgen van Bøjden naar Fynshavn brengt voor de bestemming Flensburg.

Het is mooi weer, er staat weinig wind en het is drukkend warm. Al snel hebben we het centraal station in Kopenhagen bereikt en zijn we neergestreken op het juiste perron. Als de trein klaarstaat, hijsen we via een steile ingang  de fietsen naar binnen. Dat is nog een heel gedoe, want in de Deense treinen moeten opvallend veel kinderwagens mee. We nemen onze gereserveerde zitplaatsen in en bereiden ons voor op een comfortabele rit van anderhalf uur naar Odense. Als de minuten na de geplande vertrektijd verstrijken en de geplande vertraging toeneemt, wordt ons na ongeveer twintig minuten duidelijk gemaakt, dat deze trein vandaag helemaal niet gaat rijden. Iedereen moet alles weer uitladen en we moeten naar een heel ander perron waar een vervangende trein voor ons klaar staat. Een heel gedoe weer want alle kinderwagens en fietsen moeten tweemaal met de lift naar boven en naar beneden. Gelukkig blijft de vervangende trein op iedereen wachten en bovendien zijn de gereserveerde zitplaatsen ook hier weer beschikbaar.

Een Deense dame laat ons weten dat de Deense spoorwegen een schande zijn. De nieuw bestelde treinen doen het niet (Fyra?) en ook de toiletten aan boord kunnen niet open.

Al met al heeft dit spektakel ons bijna een uur vertraging opgeleverd. Omdat in de loop van de middag zware regen- en onweersbuien zijn voorspeld, besluiten we vanuit Odense nog een stuk verder te treinen, in dit geval naar Kværdrup. Dan is het nog een kleine 33 kilometer naar onze B&B Rosengaarden bij Faaborg. Het is drukkend warm en we voelen dat er onweer op komst is. Maar voordat we in het centrum van Faaborg voor het eerst van een kop koffie met een heerlijk stuk gebak kunnen genieten, moet eerst de plaatselijke berg met stijgingen tot 8% worden bedwongen. Na enkele fijne afdalingen en als de eerste regendruppels beginnen te vallen, bereiken we onze B&B waar we een mooie lichte kamer met eigen douche en wc tot onze beschikking hebben. Gezien het totale gebrek aan horeca in de nabije omgeving nemen we het aanbod van de eigenaar van de B&B om ons zijn diepvriespizza te schenken dankbaar met genoegen aan. Met lekkere zelf gezette koffie wordt het een aangename avond.