Illkirch – Karlsruhe

[osm_map_v3 map_center=”49.014,8.403″ zoom=”15″ width=”100%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ control=”fullscreen,scaleline”]

Vandaag, 15 augustus, is onze bestemming Karlsruhe, de stad die we na een stevig ontbijt in hotel Le Domino, in de loop van de middag bereiken. Het is ook vandaag weer prachtig weer. Er staat geen wind en onder een wolkenloze hemel loopt de temperatuur al weer snel naar de 30 graden. We nemen intrek in de ietwat oudere jeugdherberg (met foto’s in de gangen van het leven in Karlsruhe eind 50-er jaren) die zich op loopafstand van het enorme kasteel bevindt. De vriendelijke herbergvader maakt ons opmerkzaam op de Karlsruher Schlosslichtspiele, zeg maar ‘son et lumière’ die ’s avonds worden geprojecteerd op het front van het kasteel. Ook adviseert de herbergvader ons morgenochtend pas na 8 uur te ontbijten omdat dan de groep van 120 Chinezen het Frühstück verorberd heeft en wij ons in alle rust op de etappe van vandaag kunnen voorbereiden.

Het multimediaspektabel voor het kasteel trekt heel vee bezoekers, die zich in het gras of op meegbrachte stoeltjes voorbereiden op wat komen gaat. En dat is inderdaad adembenemend.  Enorme projectoren en idem geluid transformeren de voorkant van het kasteel in onvoorstelbare beelden, waarvan hieronder enkele foto’s.