Jarandilla de la Vera

image

image

image

72,6km, 4:30, 16,1kmh, 1114m, 3%,20C.
Als ik vertrek is het weer opgeklaard. Het landschap, als de zon nog laag over de bergkam schijnt, is adembenemend. En doet hier en daar denken aan een Arcadisch tafreel geschilderd door een oude meester. Als ik na anderhalf uur in Tejeda de Tiétar voor het eerst een café “Ramomin”. tegenkom, word ik door de baas in het Nederlands aangesproken. Hij blijkt in de jaren ’60 dertig jaar bij de Hoogovens te hebben gewerkt voor terugkeer naar zijn geboortedorp. Onderweg klimmen we geleidelijk van 250m naar zo’n 700m. In Jarandilla is een toeristenbureau. Daat word ik geholpen uit de ruime keuze een prettig hostal te vinden. Dat bijkt El Descanso del Emperador te zijn (30€ incl ontbijt). Het wifi netwerk in het Parador functioneert niet. Ik doe wat inkopen bij de Spar en ga aan de wijn. Het avondeten bestaat uit een dikke tomatensoep en als hoofdgerecht Rellenos, een soort gegrilde paprika met vulling. Ondefinieerbaar maar wel erg lekker. Morgen naar Arenas de San Pedro waar ik misschien twee nachten blijf.