Koblenz – Kerken en Burchten

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Vandaag, woensdag 10 augustus begon met een regenachtige ochtend in Koblenz. We hadden op de  plattegrond van de stad een groot aantal kerken gezien en besloten deze allemaal te gaan bezoeken. De foto’s laten je meekijken. Stuk voor stuk erg mooie kerken, veelal katholiek en een protestantse kerk. Op onze ronde langs de kerken passeerden we verschillende Konditoreien en rond lunchtijd gingen we ergens naar binnen voor koffie met een overheerlijk stuk taart: Jan Chokoladetorte en Irma Himbeertorte. Daarna zetten we ons kerkenpad voort. Na de laatste kerk maakten we een tussenlanding bij ons hotel. Het was intussen droog geworden en ook wat warmer, waardoor we onze regen- en fleecekleding in het hotel konden laten en alleen met een regenjack voor de zekerheid verder. Via de Altstadt wandelden we naar de Segelbahn die ons over de Rijn vervoerde naar de top van de berg aan de andere kant van de rivier. Bovenop ligt Festung Ehrenbreitstein. Een enorm verdedigingswerk. Wij bezochten twee fototentoonstellingen in de ruimtes van de vesting. Behalve tentoonstellingen zijn alle ruimtes van de vesting opengesteld voor het publiek. Een enorme publieks-/toeristische trekker. Mooi om even gezien te hebben. De fototentoonstellingen waren boeiend: een over de verdedigingswerken in het westen: de overgebleven resten van bunkers en andere werken aan de Noordzeekust. De andere tentoonstelling waren foto’s gemaakt van door de fotograaf gemaakte maquettes, zeer realistisch en knap gefotografeerd. Op het eerste oog denk je ‘bijzondere plek’, maar als je wat verder door de tentoonstelling wandelt kom je aan de weet dat het maquettes zijn die bijzonder realistisch zijn gefotografeerd.

Het werd snel kouder aan het einde van de middag en rond zes uur kwamen wij bij de Indier waar we al eerder op de dag langsgewandeld waren en besloten hadden te gaan eten. Een uitstekende keuze.

Het was een mooie dag, de fietsen mochten een dagje uitrusten. Morgen maken we een klein ritje naar het Hauptbahnhof in Koblenz en reizen we per trein naar Basel: ons uitgangspunt voor de fietstocht naar huis.