Kopenhagen – stadstoer

[osm_map_v3 map_center=”55.6883,12.5890″ zoom=”12″ width=”100%” height=”450″ ]

Vandaag zijn we echte toeristen. Via het bovendek van de ‘hop-on-hop-off’ bus laten we ons, met oordopjes in de oren voor de gesproken tekst in het Engels langs alle hoogtepunten (althans de hoogtepunten volgens het Kopenhaagse toeristenbureau) rijden. We genieten van het zonnetje en van het feit dat vandaag de pedalen niet echt beroerd hoeven te worden. Nadat we de hele route van anderhalfuur hadden volgemaakt zonder ook maar één keer ‘off’ te hoppen en koffie te hebben gedronken in het park van het koninklijk paleis, besloten we met behulp van de kaart van Kopenhagen de ‘self-guided’ toer te voet te doen . De route voerde langs verschillende interessante plekken waaronder uiteraard de nodige kerken. In dit geval de Trinity kerk met een bijzondere ronde toren en de OLV Kathedraal die van binnen vrijwel helemaal wit was. De serene uitstraling zorgde voor stilte.

Maar ook voer de route langs de beroemde zeemeermin, het fort en de woonwijk van de vroegere zeelui en het stadhuis. Er werden natuurlijk ook de nodige foto’s gemaakt.

Vanuit de stad gingen we met de metro terug naar de jeugdherberg en wederom Italiaans gegeten in het winkelcentrum waar we gisteren ook hebben gegeten. Het was fijn dichtbij en goed.

Op dit moment zijn we de route aan het plannen van het station in Odense, waar we morgenochtend met de trein heengaan, naar de veerhaven die de overtocht naar Flensburg (via nog een klein stukje Denemarken) verzorgt.