Kopenhagen

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Na wederom de B&B inclusief douche en toilet gedeeld te hebben met twee ‘motormuizen’ en zelf het ontbijt te hebben klaargemaakt, zetten we koers voor Rødvig. Vandaar zullen we de trein nemen naar Kopenhagen. Het is aangenaam weer, de zon schijnt, er staat weinig wind en de temperatuur is rond de 20 graden.

We maken een fotostop bij het kasteel van Nysø, dat ’s morgens om 10 uur nog niet open is.

Alle ingrediënten voor een geslaagde fietsdag – van totaal 42 kilometer- lijken aanwezig. Helaas gooit de totale afwezigheid van horeca voor het nuttigen van een kopje koffie en de noodzakelijke sanitaire stop weer roet in het eten. Wat we aan horeca tegenkomen is óf gesloten of opent pas een uur later.

Dus leggen we de totale afstand zonder onderbreking fietsend af.

Pas als we ruim op tijd voor de trein van 13.40 naar Kopenhagen in Rødvig zijn aangekomen, is er naast het station gelegenheid voor een kop koffie, een Danish en een sanitaire stop.  In Køge moeten we overstappen voor het vervolg naar Kopenhagen.

Tijdens de rit, overleggen we de opties voor de terugreis naar Nederland. We concluderen dat we het beide wel zo’n beetje gehad hebben met de voorzieningen voor fietsers in Denemarken en besluiten om volgende week vanuit Kopenhagen rechtstreeks naar Hamburg te treinen.

We komen rond half vier ’s middags aan in Kopenhagen. Na een nummertje trekken bij de reizigersbalie van de Deense NS en drie kwartier wachten wordt ons duidelijk gemaakt, dat wegens werk aan het spoor er geen rechtstreekse treinverbinding mogelijk is met meename van de fietsen. Tussen Lunderskov en Flensburg rijden bussen en die nemen geen fietsen mee. Daarom maar gekozen voor een treinreis van Kopenhagen naar Odense. Dan fietsen naar het plaatje Bøjden vanwaar er een veerboot gaat naar Fynshavn. Vandaar kunnen we verder fietsen naar Flensburg en dan de treinreis vervolgen naar een nog niet precies gekozen bestemming.

De weg naar de jeugdherberg in de wijk Ørestad van Kopenhagen hebben we vlot gevonden. Na ons te hebben geïnstalleerd, moeten we een stukje fietsen om te gaan dineren in de ‘food mall’ van een winkelcentrum in de buurt. Onze keuze valt op een Italiaans restaurant.

Morgen gaan we Kopenhagen verkennen; niet per fiets, maar als echte toeristen met de ‘hop-on-hop-off’ sightseeing bus.