Labuhan Pandan (dag 2)


Maandag, 17 augustus 2009 (64 Merdeka Indonesia)

Van: Labuhan Pandan Naar: Labuhan Pandan
ODO: 586km Dag: 0km Avg: 0km/h Temp: 34 0C
Max Climb:0% Avg Climb:0% Max Alti: 1164m Tot Alti:4772m

Zoals gebruikelijk werd ik om 04.00 uur wakker. Maar ik kon lekker blijven liggen, want vandaag is een rustdag. Ik zie dat ik signaal heb, dus kan snel gebruikmaken van de internetverbinding om het blog en de mail bij te werken. Ook het thuisfront aan de telefoon gekregen. Het is ruim een week geleden dat Ludy en ik elkaar gesproken hebben. Vanwege haar vele drukke activiteiten mist ze me niet. Rond half negen aan het ontbijt: thee met een tosti gevuld met ei. Na het ontbijt voor het eerst wat gedobberd in zee. Een jongen die met een gevaarlijjke harpoen aan het vissen is, wijst me op koraal vlakbij het strand. Ik zie inderdaad een paar brokstukken maar veel bijzonders is het niet. Dat zal moeten wachten tot mijn paar dagen relaxen op een van de Gili eilanden. In de centrale hal van de resort verzamelt zich een groep van een stuk of dertig kinderen. Het blijken allemaal weeskinderen die op deze feestdag een traktatie ontvangen. Als ik vraag of ik een foto mag maken wordt me duidelijk gemaakt dat ik zelf ook op de foto. Al met al een aandoenlijke aanblik als de kinderen herhaaldelijk ‘Amen’ moeten zeggen voordat ze hun aandeel van een prachtig opgemaakte rijstschotel te eten krijgen. Omdat het vandaag een feestdag is, geef ik de verantwoordelijke volwassene een kleine financiële bijdrage in de kosten. De rest van de dag lekker geluierd. Ik neem aan dat onafhankelijkheidsdag in de desa’s wordt gevierd, want hoewel het een officiële vrije dag is, is het betrekkelijk rustig op het strand. Ik luier wat, probeer me eens te scheren en lees de Lonely Planet na op de Gili eilanden. Hoe meer ik lees over de party-scene met dance/trance muziek die ’s avonds om elf uur begint en tot vier uur in de ochtend doorgaat, hoe minder het me trekt. Je hebt er schitterende natuur en prachtig snorkelen, maar kennelijk is dat niet genoeg want er moet volop gefeest worden. Waarom eigenlijk. Hier in Labuan Pandan is alles lekker eenvoudig en ook heel mooi. Ik besluit hier dan ook nog een extra dag te blijven om een snorkeltrip naar een eiland vlakbij de kust te maken. Via de eigenaar van het resort wordt een en ander geregeld.