Ladbergen


  List   

  Information
  Click following button or element on the map to see information about it.
  Lf Hiker | E.Pointal contributor

  NO NAMED GPX   

  Profile

  50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
  No data elevation
  Name: No data
  Distance: No data
  Minimum elevation: No data
  Maximum elevation: No data
  Elevation gain: No data
  Elevation loss: No data
  Duration: No data

  Omdat we pas na vijf uur in de namiddag in ons hotel ‘Zur Post’ in Ladbergen terecht kunnen, brengen we de ochtend door met een bezoek aan de domkerk in Munster. De kerkorganist is aan het oefenen, waardoor ons bezoek een aangename muzikale omlijsting krijgt. Na het bezoek drinken we koffie bij het ‘Stad Cafe’  waar we gisteravond gegeten hebben. Daarna wandelen we terug naar de jeugdherberg en bereiden ons voor op het traject van vandaag: de ca. 50 kilometer naar het plaatsje Ladbergen, vlak bij het kleine vliegveld Munster-Osnabruck (waar overigens opvallend veel Nederlandse auto’s geparkeerd staan).

  Onderweg fietsen we langs akkers en door bospercelen. Het valt ons op dat we veel over ongeasfalteerde paden fietsen: steenslag, zand en grind doen onze fietsen hobbelen en stuiteren. Dit hebben we op onze eerdere fietstochten nog niet meegemaakt.

  Voor het middageten pauzeren we bij het Landhaus Eggert, dat precies het juiste lunchgerecht heeft: geen warme maaltijd, maar brood uit eigen oven belegd met kaas en diverse soorten vleesbeleg. Een glas Radler/Apfelschorle spoelt het eten aangenaam weg.  In het dorpje Gimbte bezoeken we de barokkerk waarin zich de oudste doopsteen van heel Munsterland zich bevindt. En dan stappen we weer op voor het laatse stuk naar het plaatsje Ladbergen, waar we een kamer hebben gevonden aan Gasthof (garni) Zur Post aan de Dorfstr. 11.

  Na ons te hebben opgefrist gaan we naar Möllers Hof voor het avondeten. Daarna weer terug voor het verslag van de dag. Morgen bezoeken we Tecklenburg en overnachten we in Bad Iburg. We hebben dan enkele pittige klimmetjes te gaan.