Maandag, 27 juli 2009

Maandag, 27 juli 2009
Van: Kuta Naar: Maumere
ODO: 0,0 km Dag: 0,0 km Avg: o km/h Temp: 30 0C
Max Climb %: Avg Climb%: Max Alti: 0m Tot Alti:

De wekker ging om 7.00 uur maar ik werd om 8.03 wakker gebeld met de vraag hoe laat ik zou uitchecken. 11 uur afgesproken. Ik wilde ter aanvulling van m’n Indonesische les nog een zakwoordenboekje Engels-Indoneschisch v.v. kopen. Daarvoor moest ik met een taxi naar Denpasar. Hier werd ik bij een boekwinkel afgezet waar ik voor 14krp een geschikt boekje vond. Uiteindelijk werd het een duur boekje want de rit van en naar kostte 150krp. 15 euro, niet duur voor NL maar wel voor Indonesië. Ik had wel vantevoren de prijs gevraagd en de bediende van het hotel stond erbij, Dus nam ik aan dat het een gangbare prijs zou zijn. Toen de chauffeur me bij het hotel afzette, wilde de parkeerwachter 20krp van me hebben, maar dat heb ik geweigerd. Voor vertrek nog m’n simkaart met 100krp laten opladen. De vlucht van Denpasar naar Flores met een tussenlanding op Sumba verliep vlekkeloos. In Maumere werd ons gezelschap (er waren er meer voor Sea World) naar het resort gebracht. Daar kreeg ik een strandbungalow toegewezen. Vervolgens de fiets weer in elkaar gezet. Gelukkig leek er niets beschadigd. Dat gold niet voor de fietshelm want die bleek onherstelbaar gebarsten. Daarna in het resort een Indonesische maaltijd besteld. Groentesoep vooraf, rijst, vlees, vis en goenten als hoofdgerecht en een kokosijsje toe. Met een grote Bintang uiteraard. Een Nederlands onderwijzersechtpaar die 5 weken met een rondreis per auto met chaufeeur onderweg zijn, kwamen een praatje maken. gezellig. Verder zaten er in het restaurant een stuk of 8 nonnen. Niet verwonderlijk, want Flores is een katholiek eiland. Geblogd en gemaild. Toen ik mijn tassen ging herschikken kreeg ik de volgende onaangename verrassing: beide routjeboekjes verdwenen. Hoe het komt weet ik niet, kan ook zijn dat ik vergeten ben ze in te pakken. Maar vermoedelijk zaten ze in de tas op de bagagedrager van de fiets. Hoewel de fiets de hele tijd onder een zeil heeft gestaan heeft iemand er wellicht toch in gekeken. Maar wat men daarmee moet? Wie zal het zeggen….