Mainz – Oberwesel (St. Goar), nabij de Loreley

[osm_map_v3 map_center=”50.107,7.725″ zoom=”14″ width=”100%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ control=”fullscreen,scaleline”]

We lieten rond tien uur vanmorgen Mainz achter ons. Omdat de jeugdherberg hoog boven de Rijn lag en niet op loopafstand van de binnenstad, moeten we nog een andere keer terugkomen om de stad te bekijken. We hadden graag de St. Martins Dom willen zien. We staken de Rijn over om de fietstocht aan de rechteroever te vervolgen naar de plaats Winkel. Het was een afwisselende rit, langs de rand van Wiesbaden en door leuke stadje als Eltville en Oestrich. Net voor Rüdesheim in het plaatsje Winkel staken we de Rijn via een veerboot weer over om verder over de linkeroever te fietsen. Een mooi ritje waar we in het dorp Ingelheim even in een klein parkje zijn neergestreken om wat foto’s te maken en uit te rusten. Van een oude kraan was een kunstwerk gemaakt, zo leek het een duikplank naar de Rijn. De omgeving tijdens de hele tocht zag er verzorgd uit en maakte onze verwachtingen waar: leuke vakwerkdorpjes langs de rivier, burchten en kastelen boven op de toppen van de bergen en overal een gezellige sfeer. In Bingen gebruikten we de lunch vlakbij de veerpont naar Rüdesheim. Onze tocht voerde verder langs Bacharach naar Oberwesel. Over de rijweg heen en onder de spoorlijn door, recht tegenover de Rijn ligt ons hotel in de Liebfraustrasse. Dit adres maakt Jan zijn dromen waar: we overnachten vandaag boven een Konditorei. Dat belooft een mooi ontbijt morgenochtend.
Morgen fietsen we voorbij Loreley. Misschien zit ze op haar rots haar haren te borstelen. Misschien ook niet: we zullen het morgen weten.

 

 

blabla