Münster


List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

We hebben goed geslapen in Hotel Feldkamp in Darfeld en na een zeer rijk Westfalen-ontbijt stappen we op de fiets voor een korte rit naar Münster. Omdat we de tijd hebben stappen we regelmatig even af om goed om ons heen te kijken en wat te fotograferen. We rijden ook vandaag door een schitterend landschap: veel bos, afgewisseld door landbouwgronden en water. Opvallend is dat de maisvelden vaak omzoomd zijn met prachtige kleurige bermen. We lezen onderweg dat de bloeiende bermen worden aangelegd om vogels, vlinders en bijen aan te trekken. Het is erg mooi.
Na zestien kilometer bereiken we het stadje Haiksbeck met een gezellig dorpsplein met verschillende terrassen. Wij kiezen het terras van de plaatselijke Konditorei voor een kop koffie met iets lekkers. We zitten er gezellig en hebben wat aanspraak aan andere gasten die geïnteresseerd zijn in onze fietstocht. Bij het horen dat wij de Friedensradweg van Münster naar Osnabrück vanaf morgen volgen, wordt ons de geschiedenis verteld. Na een klein uurtje is het echt weer tijd om verder te gaan. Het is niet eenvoudig om de route weer op te pakken, omdat we er voor de koffie even van af zijn geraakt. We rijden prompt eerst de verkeerde kant uit en keren weer om om vervolgens op het juiste pad te komen. Ook opvallend is dat we vandaag erg veel onverharde wegen hebben: avontuurlijk. In het bijzonder wanneer we tegen een wegafsluiting en opgebroken asfalt aan rijden. We besluiten het erop te wagen en toch de opgebroken weg in te slaan. In de verte zien we vrachtwagens en een dragline aan het werk en we verwachten dat we tegengehouden zouden worden als het echt niet mocht of ging. Maar we werden doorgelaten en zijn maar een keer afgestapt om 30 meter door mul zand/steen te lopen. Daarna konden we op het aangereden zand verder onze weg vervolgen. Dat ging over in een stukje asfalt waarna er weer een onverharde weg door het bos kwam. En zo wisselden asfalt en bospad elkaar de hele rit af. We zijn in de omgeving van de ‘Wasserschlösser” en zijn gestopt bij Wasserburg Hülshof om een rondje om het kasteel te wandelen. De Wasserburg is van een streng katholieke adelijke familie geweest wier dochter een bekende dichteres is geworden: Annette von Droste-Hülshoff.
Tien kilometer verder reden we de stad Münster binnen: nog steeds door een groen gebied.
De jeugdherberg ligt mooi aan de Aasee en in het oude centrum van Münster. Na te zijn opgefrist en wat uitgerust zijn we te voet de stad in gegaan: Münster is gezellig druk. We hebben op het plein van de Dom bij het Marktcafé Flammkuchen gegeten, waarna we weer teruggewandeld zijn naar ons Jugendgästehaus, dat er niet alleen voor jongeren is maar ook voor de wat oudere jeugd, zoals wij. Wat zullen we lekker slapen. Morgen start de Friedensradweg die loopt tussen Münster en Osnabrück.