Naar Berlijn

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” address=”Grollmanstrasse 41, Berlin” marker=”yes” z=”15″]

De wekker gezet, om 7 uur op en om 8 uur op de fiets richting Woerden. Het is 16 graden, de zon straalt en we hebben een zacht windje in de rug voor de 17 kilometer naar het station. Op perron 10b van Amsterdam Centraal is het al een drukte van belang  Als de trein even voor 11 uur binnenrijdt, begint het -onnodige gedrang- om de fietsen in de trein te krijgen. Onnodig, want een reservering ook voor de fiets is verplicht. dat niet iedereen zich daarvan bewust is. Het verst weg heeft een onverlaat twee fietsen gestald zonder reservering. Alle later geplaatste fietsen moeten weer uitgeladen en opnieuw worden geparkeerd. Een chaos en irritaties beginnen op te spelen. Maar al spoedig zetten we ons in beweging met bestemming Berlijn Centraal station. Het zou geen reguliere reis met de Deutsche Bahn zijn, als we niet ook op deze reis getrakteerd zouden worden op ditmaal -gelukkig- wat kleinere vertragingen waardoor we ongeveer drie kwartier later dan gepland aankwamen. De reis was verder niet zo interessant, al viel ons op dat veel jonge meisjes in groepsverband met Interrail op stap zijn.

In Berlijn aangekomen was het lekker warm, zo’n 25 graden en zonnig. En ook heel vol met toeristen – zoals wij – overal. Een kort ritje langs de oever van de Spree en door Tiergarten en in een minuut of twintig  bereikten wij het ons inmiddels welbekende en goed bevallen NH hotel in een zijstraat van de beroemde Kurfürstendamm.

Snel de kamer in bezit genomen en op weg naar het typisch Berlijnse buurtrestaurant “Die Dicke Wirtin” op 5 minuten lopen van het hotel. Na een heerlijke maaltijd Geschnetzeltes met Pfifferlinge, nog even de benen gestrekt en een wandelingetje gemaakt naar de Gedächtniskirche en de Kurfürstendamm. Voor een afsluitend kopje koffie naar Kaffeehaus Mila naast het hotel.

Al met al een zeer geslaagd beging van onze fietsreis.