Nuess Uedesheim – Duisburg (Landschaftspark)

[osm_map_v3 map_center=”51.483,6.776″ zoom=”14″ width=”100%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ control=”fullscreen,scaleline”]

We verlieten de jeugdherberg in Neuss vanmorgen vlot richting Duisburg. De kwaliteit van deze jeugdherberg viel ons erg tegen, daarom maar weer snel op de fiets voor onze volgende dagetappe van Neuss naar Duisburg. We wilden bij Neuss met een veerpont naar de rechteroever van de Rijn om via Düsseldorf Rechtsreinisch verder te gaan. We stonden binnen vijf minuten na vertrek aan de oever van de Rijn waar ons werd verteld dat het veer alleen op zondag vaart. Dat was jammer, maar we zagen in de verte bruggen over de Rijn. Een bijzonder aardige automobilist stopte toen we de kaart aan het bestuderen waren en vertelde ons dat we gewoonweg het pad langs de Rijn konden volgen tot aan de brug waar behalve een vierbaans autoweg ook een fietspad overheen ging. We waren binnen een kwartier bij deze Fleherbrücke en reden vrij snel na de oversteek de stad Düsseldorf binnen. Heel gezellig fietsten via een vrijwel autoloze route naar de binnenstad. Net voor de binnenstad kwamen we langs een golfbaan waar we in het ochtendzonnetje een kop koffie hebben gedronken. Daarna weer verder langs de Rijn. Het was een sfeervol tochtje. We hebben geluncht op een terras bij de veerboot in Kaiserswerth. Ook weer zo’n mooi plekje waar het gezellig druk was. Vrij snel daarna bereikten we Duisburg. Het was in deze stad druk en chaotisch en er waren omleidingen. Dat was voor ons bijzonder lastig, temeer omdat wij van de Rhein-Radweg afweken vanwege ons besluit om in Duisburg te overnachten op Landschaftspark Duisburg Nord. In een vorig jaar waren we al eens op een zondagmiddag/-avond op dit bijzonere terrein van een verlaten ertsmijn om te fotograferen. Het is zo’n bijzonder gebied dat nadat de ertsmijn buiten werking is gezet ’terug gegeven’ wordt aan de natuur. Nu we daar toch in de buurt waren, leek het ons erg leuk om hier in de jeugdherberg te overnachten. Maar het vergde wel de nodige inspanning en tijd om op de kaart door de stad heen te fietsen. Het was al met al een rit van 63 km waar we toch wel de hele dag mee bezig zijn geweest.
Het voordeel van hier zijn, is dat alles op dit terrein kan. Er is een restaurant waar we lekker hebben gegeten en na het avondeten zijn we uiteraard met de camera’s gaan wandelen over het terrein. Het was feeëriek toen de lampjes aangingen.
Een mooie dag!