Osnabruck


List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

We hebben heerlijk Schnitzel en Schwein gegeten en hebben daarna heerlijk geslapen in Gasthaus Wiemann-Sander in Bad Iburg-Glane. We hebben voor vandaag een combi-rustdag gepland: een kort stukje van 27km naar Osnabruck en daar de rest van de dag uitrusten en de door ons niet eerder bezochte stad verkennen. Het is ook de stad waar de Friedensradweg eindigt; de route die de paardenkoeriers namen om de onderhandelingen tussen de in Munster en Osnabruck over te brengen. En na 7 jaar onderhandelen was er dan eindelijk resultaat de 30-jarige oorlog eindigde met he bereiken van de vrede van Munster in 1648. Daarmee is ook de grondslag gelegd van het onstaan van Nederland als staat.

Maar voor we Osnabruck bereiken, moeten eerst de flanken van het Teutoborgerwoud bedwongen worden, hetgeen met de nodige zweetdruppels en ademnood gepaard gaat. Maar halverwege, in Hasberg kunnen we uitrusten voor een kop koffie. Rond twee uur in de middag komen we in Osnabruck aan en vinden met enige moeite ons hotel Am Nikolaiort midden in het stad.

Na uitpakken en opfrissen maken we een rondwandeling door het centrum. We bezoeken de Martinskirche, de Dom, en het stadhuis met de Friedenszaal met daarin de portreten van alle deelnemers aan het vredesoverleg. Daarna gaan we naar het kasteel, onderdeel van de universiteit van Osnabruck, waarin nu de administratieve kantoren zijn gevestigd. Via het Hegertor, een monument ter nagedachtenis aan de slag van Waterloo, strijken we neer in het Indiase restaurant Taj Mahal, waar we een authentieke maaltijd genieten. Morgen rijden we weer een volle etappe, ditmaal over de Bruckenradweg, richting Bremen.