Rostock

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Vandaag de laatste Duitse etappe van de Radfernweg Berlin-Kopenhagen. De weg voert over 36 kilometer van Bützow via Schwaan naar Rostock. Het is bewolkt en droog, en we hebben de wind in de rug. Over lichte heuvels en door tarwe- en graanakkers.

Halverwege, in Schwaan, stoppen we voor koffie en gebak. Terwijl we van de koffie genieten, begint het zachtjes te regenen. Als we klaar zijn, is het weer droog. We nemen om de beurt een kijkje in de Pauluskerk. Bijzonder daarin is de enorme kachel die de kerk in koude tijden warm moet houden.

Om twee uur ’s middags komen we in Rostock aan. We hebben een kamer geboekt in het appartement-hotel vlakbij het station en op loopafstand van het centrum van de stad. Na het uitpakken en opfrissen, maken we een wandeling door het stadscentrum naar de haven en terug. We bezoeken de Mariënkirche uit 1230 die vanbinnen nog volop in de steigers staat. Bijzondere bezienswaardigheid is het astronomische uurwerk dat nog steeds datum en tijd aangeeft. Het eerste jaartal dat staat voor  is 1885 en de geschilderde jaartelling loopt door tot 2017.

We kopen alvast kaartjes voor de overtocht naar Gedser in Denemarken en Magnesium Verla om de spieren soepel te houden. We ronden dit korte eerste stadsbezoek af met een maaltijd in het Indiase restaurant Bombay.

Dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel voor het maken van het verslag.

Terugkijkend op het Duitse deel van de route hebben we genoten van de natuur, de bossen, de meren, de Duitse vriendelijkheid en de vele, onuitwisbare, herinneringen die Duitsland draagt aan zijn verleden.