Skelby (Denemarken)

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Het regent en stormt. We blijven zo lang mogelijk in ons hotel in Rostock waar we echter om 11 uur uiterlijk moeten uitchecken. De rit naar de terminal van de veerboot naar Gedser is ongeveer 10 kilometer. We komen om 13 uur aan en kunnen gelukkig zonder kosten omboeken naar een eerdere boot, die van 13.30 uur. De tocht over de oostzee duurt 2 uur en onderweg genieten we van een warm- en koud buffet. Dat is ook wel nodig, want in de plaats waar onze B&B ligt is er geen eetgelegenheid, winkel en geen enkele andere voorziening dan alleen een kerk en twee B&B’s.

Op zee stormt het en regelmatig is door de wilde golven het hele gezicht naar buiten onttrokken door overwaaiend schuim. Eenmaal aangeland in Gedser stormt het nog even hard. Met een vlagerige wind die schuin van voren komt en mieserregen werken niet mee aan een gedroomd welkom in Denemarken.

Bij aankomst bij de B&B blijkt de eigenaar niet aanwezig. We worden binnengelaten door de timmerman die er tijdelijk werkt en de eigenaar telefonisch op de hoogte stelt van onze aankomst. We hebben een kleine kamer en, voor het eerst moeten we de douche delen met een ander fietsersduo. Gelukkig hebben we we een goede wifi verbinding zodat de nodige werkzaamheden en emails afgewerkt kunnen worden.